1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yılmaz: Doğalgaz dağıtımından memnunuz

Yılmaz: Doğalgaz dağıtımından memnunuz

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım sektöründe bugün gelinen noktadan memnun olduklarını söyledi.Şehir içi doğalgaz...

Yılmaz: Doğalgaz dağıtımından memnunuz

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım sektöründe bugün gelinen noktadan memnun olduklarını söyledi.

Şehir içi doğalgaz dağıtım şirketlerinin çatı kuruluşu GAZBİR’i ziyaret eden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım sektörünün tüketici odaklı hizmet anlayışının sektörü olumlu yönde etkilediğini belirtti ve bugün gelinen noktadan memnun olduklarını söyledi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım sektöründe, elektrik ve petrol dağıtım sektörlerinin aksine çok fazla problem yaşanmadığını belirterek, doğalgaz dağıtım sektörünün tüketici odaklı hizmet anlayışının sektörü ve EPDK’nın uygulamalarını olumlu yönde etkilediğini de vurguladı. Tamamına yakını özel sektörün yatırımlarıyla oluşturulan doğalgaz dağıtım sektörünün en önemli avantajlarından birinin, 2002 yılından itibaren EPDK’nın düzenlediği mevzuat kapsamında kurulan bir sektör olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sektörün güçlendirilmesi için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. 2002 yılında, Kurumumuzun hazırladığı mevzuat ile doğalgaz dağıtım yatırımlarının başlatıldığı dönemde, bu büyüklükte bir performansın ortaya konulacağını tahmin etmiyorduk. Bugün gelinen noktadan çok memnunuz.”

İKİNCİ TARİFE DÖNEMİ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım sektöründe hizmet kalitesinin korunarak sürdürülebilmesi için büyük öneme sahip 2017 yılında yürürlüğe girecek olan ikinci tarife dönemi çalışmalarında, düzenlenmesi gereken yeni konular anlamında olumlu bir yaklaşıma sahip olduklarını da belirtti.

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan ise yaptığı değerlendirmede, doğalgaz dağıtım sektörünün güvenli, çevreci ve müşteri memnuniyetini azami oranda gözeten bir hizmet felsefesi benimsediğini söyledi. Sözlerine, GAZBİR’i ziyaret eden EPDK yönetimine GAZBİR Yönetim Kurulu ve üye şirketler adına teşekkürlerini sunarak başlayan Arslan, doğalgaz dağıtım şirketlerinin müşteri ilişkilerindeki performansı hakkında bilgiler aktardı. Dağıtım bölgelerinde, doğalgaz dağıtımından kaynaklı kazaların çok düşük seviyelerde olduğunu belirten Arslan, sektörün müşteri memnuniyeti konusunda çok iyi bir noktaya geldiğini, bundan sonraki dönemde bu performansı sürdürmek için çaba sarfedeceklerini belirtti. Arslan ayrıca, GAZBİR tarafından yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgiler verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler