1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yılmaz: Japon Sumitomo Türkiye`de yatırım yapmak istiyor

Yılmaz: Japon Sumitomo Türkiye`de yatırım yapmak istiyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Japon Sumitomo şirketinin doğalgaz alanında Türkiye'de yatırım yapmak istediğini söyledi.Enerji Piyasası...

Yılmaz: Japon Sumitomo Türkiye`de yatırım yapmak istiyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Japon Sumitomo şirketinin doğalgaz alanında Türkiye'de yatırım yapmak istediğini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Reuters'a yaptığı açıklamada, geçen hafta Pazar günü yapılan seçimin ardından enerji sektörüne yatırımcıların ilgisinin arttığını belirterek, "Japon Sumitomo şirketi doğalgaz alanında yatırım yapmak istiyor. Bu kapsamda CNG ve LNG terminal ve dolum tesisleri yapmak istiyorlar" dedi.

Yılmaz, seçimlerin ardından birleşme ve satın almalarda bir hareketlenme beklediğini belirterek, "Yabancı yatırımcılar siyasi istikrarı çok önemsiyorlar, bu doğal da. Önümüzdeki dönemde yabancıların yatırımlarının artacağına yönelik inancım büyük" dedi.

ÇİNLİ ŞİRKETLER TÜRKİYE'DE YATIRIM FIRSATI GÖZLÜYOR

Yılmaz ayrıca, Çinli şirketlerin 1,320 MW'lık kömür santrali yapımının yanı sıra diğer bazı yatırım fırsatları için değerlendirmelere başladığını söyledi.

Çinli şirketlerle önümüzdeki dönemde enerji sektöründeki yatırım fırsatlarını ele aldıklarını kaydeden Yılmaz, "Yenilenebilir enerji ve kömür üretim santralleri yapmak istiyorlar. 1,320 MW'lik santral yapmak istiyorlar ve ek yatırımlar için de arayış içindeler" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler