1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: EDAŞ`lar tarifeye yansımış işçiyi çıkaramaz

Yılmaz: EDAŞ`lar tarifeye yansımış işçiyi çıkaramaz

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerinin tarifeler üzerinde etkisi olan işçileri çıkarmaları halinde duruma...

Yılmaz: EDAŞ`lar tarifeye yansımış işçiyi çıkaramaz

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerinin tarifeler üzerinde etkisi olan işçileri çıkarmaları halinde duruma müdahale edeceklerini söyledi.

Canlı yayın konuğu olduğu AHaber’de enerji gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı dağıtım şirketlerinin toplu işçi çıkardıkları eleştirilerini soruşturduklarını belirterek, böyle bir durum varsa kesinlikle affetmeyeceklerini söyledi.

Yılmaz, "Bu konu dün Meclis’te konuşuldu. Hemen bugün tüm şirketlerimize yazılarımızı yazdık. Böyle bir hadise var mı diye sorduk. Bize sunduğunuz bilgilerle şimdiki işçi personel sayısı arasında fark var mı yok mu diye soracağız. Yanıltıcı birtakım bilgiler işletme gideri olarak tarifeye eklenmişse, sonradan buradan menfaat elde etmek için işçi çıkarıyorsa bunun hesabını sorarız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dağıtım şirketlerini ikaz ediyorum. Kesinlikle tarifesini almış olduğumuz işçileri çıkarmıyoruz dediniz. Eğer böyle bir hadise varsa, kesinlikle hesabını sorarız. Bizim yasadan kaynaklanan böyle bir görevimiz var. Bihakkın yapmak durumundayız görevimizi. Aksi takdirde bu vebalin altında kalırız. Hak neyse hakkın yerine gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteririz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın…" ifadesini kullandı.

SUİSTİMAL VARSA HESABINI SORARIZ

Dağıtım şirketlerinin kendilerine böyle bir şey yok dediklerini belirten Yılmaz, "Bu haberler bize yine gelmeye başladı. Eğer böyle bir şey varsa affetmemiz mümkün değil. Kural olarak özel piyasa. Dağıtım özelleştirildi. Kimi çalıştıracaklarına karışamayız. Ama biz şuna karışırız. Dağıtım şirketleri beş yıl içerisinde şu kadar işletme gideri ihtiyacım var şu kadar personel istihdam edeceğim, tarifede bunun karşılığını bana ver diyor. Enerjinin sağlıklı şekilde inkıtaa uğramadan, aboneleri üzmeyecek şekilde onlara dağıtılması lazım. Gerekli bakım onarım, ihtiyaç duyulan malzemeyle ilgili işletme giderini veriyoruz. Bu bilgileri verip biz tarifeyi oluşturduktan sonra sen bu işçiyi çıkarmaya kalkarsan dur bir dakika derim. Karşına çıkarım. Çünkü burada bir vebal var. Sen işletme gideri bedelini tarife yoluyla benden almışsın işçi giderini almışsın. Böyle bir suistimal varsa hesabını sorarız. " dedi. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler