1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Yeni maden düzenlemesi Kasım’da

Yıldız: Yeni maden düzenlemesi Kasım’da

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenlerin kapatılması ve madencilerin işsiz kalmasıyla ilgili yeni bir düzenlemenin...

Yıldız: Yeni maden düzenlemesi Kasım’da

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenlerin kapatılması ve madencilerin işsiz kalmasıyla ilgili yeni bir düzenlemenin Kasım sonuna kadar çıkarılacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, NTV’ye verdiği özel röportajda Torba yasa ile madenlere getirilen düzenlemeler ile kapatılan maden ocakları ve işsiz kalan 4.200 madencinin durumlarını düzeltmek amacıyla yeni bir düzenlemenin yapıldığını ve bu düzenlemenin meclis gündemi uygun olması halinde Kasım ayı sonlarına kadar çıkartacaklarını tahmin ettiğini söyledi.

BOR ÖZELLEŞTİRMESİ SÖZKONUSU DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde sendikaların protestolarına neden olan Maliye Bakanlığı’nın bor özelleştirmeleri ile ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren Yıldız, borla alakalı herhangi bir özelleştirme programı taşımadıklarını söyledi.

Yıldız, Maliye Bakanlığı’nın boru özelleştireceğiz şeklinde bir açıklama yapmadığını, kendilerinden görüş aldıktan sonra konuyu değerlendirecekleri yönlü açıklama yaptıklarını belirterek, kendilerinin de borun kamuda kalması ile ilgili net bir görüş bildirdiklerini açıkladı.

Bor türevlerini arttırmaya çalıştıklarını belirten Yıldız, bor teknolojisinin alımı ve geliştirilmesi ile ilgili alımların borun özelleştirilmesi diye ele almanın bir istismar kalemi olduğunu söyledi. Yıldız, Eti Maden’in 687 milyon TL kar elde ettiğini hatırlatarak, borun özelleştirilmesinin sözkonusu olmadığını ve bu konuda hem sendikaların hem de vatandaşların rahat olması gerektiğini belirtti.

KAYA GAZI ÇALIŞMALARINI ARTTIRACAĞIZ

Kaya gazı çalışmalarıyla ilgili on yıllık bir perspektifle 2023 yılına kadar ciddi adımlar attıklarını belirten Yıldız, özellikle Diyarbakır ve Trakya’da bulunan sahalarda bu çalışmalar için ayırdıkları bir bütçe olduğunu söyledi.

Yaklaşık 750-800 bin varil günlük tüketimin yalnızca yüzde 8’inin ülkemizde üretildiğini hatırlatan Yıldız, bu üretimi arttırma ve genişletme politikaları olduğu ve Hazar Denizi’ndeki politikaların da bunu destekler nitelikte olduğunu belirtti.

ABD’nin kaya gazı sektörüne son derece agresif ve dominant bir yapıyla girdiğini, ancak ülkemizde konunun devlet ağırlıklı olarak değerlendirildiğini belirten Bakan Yıldız, ABD’nin bunu pek de dünya ile paylaşmadığını ve kendi iç pazarında tükettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler