1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Rusya ile aramızdaki güven sağlam

Yıldız: Rusya ile aramızdaki güven sağlam

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan doğalgaz indiriminin alındığını ve imzaların arkadan geleceğini söyledi.Gazetecilerin...

Yıldız: Rusya ile aramızdaki güven sağlam

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan doğalgaz indiriminin alındığını ve imzaların arkadan geleceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile doğalgaz indirimi anlaşmasının fiyat formülündeki anlaşmazlık nedeniyle henüz Gazprom ve BOTAŞ arasında imzalanmamış olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Anlaşmayı sağlayan biziz, Rusya ile aramızdaki güven en az yazı kadar önemlidir, eğer ben bunu söylemişsem asıl kaynağından haber almışsınız demektir. İndirim alınmıştır, imzalar arkadan gelir” dedi.

AB-RUSYA SORUNUNDA TÜRKİYE ANA UNSUR OLMAYACAK

Yıldız ayrıca, bugün itibariyle AB ile yüksek düzeyde enerji diyaloğunun resmi kanallar ile başlatılacağını da hatırlatarak, AB’nin Rusya ile problemini çözmeye çalışırken Türkiye'nin ana unsur olmayacağını ifade etti.

Yıldız, "Türk Akımı da AB için olan bir projedir. Türkiye öncelikle Batı Hattı’nın yerine geçecek ve riskleri minimize edecek bir yapıya sahip olmalı. (AB ile Rusya arasındaki) Bu sorunu asıl çözecek olan biz değiliz. Türk Akımı da TANAP yerine geçecek bir proje değil, TANAP’ta yüzde 30 ortaklığımız var” dedi.

RUSYA İLE DOĞALGAZ İNDİRİMİ ANLAŞMAZLIĞI

Önceki ve Sonraki Haberler