1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Nükleerde yolumuza devam ediyoruz

Yıldız: Nükleerde yolumuza devam ediyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali’nin tamamlanması konusundaki takvimde bir değişiklik olmadığını...

Yıldız: Nükleerde yolumuza devam ediyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali’nin tamamlanması konusundaki takvimde bir değişiklik olmadığını ve yola devam edildiğini söyledi.

Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Howard Beasey’i kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, görüşmenin ardında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımında bazı aksamaların olabileceğini ama devreye alınmasını takvim içinde gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirterek, "Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Bakan Yıldız, “22 milyar dolarlık bir projeden bahsediyoruz. Zaman zaman tehditleri ve fırsatları olur demiştim. 50 milyar ruble, özellikle değer kaybetmeden önceki dolar karşılığı daha yüksek olan bu para, Ocak ayı başında Türkiye’ye geldi ve 3 milyar dolar civarında Türkiye’deki bankalarda nükleer güç santralinden dolayı buraya para girişi olmuştu. Yolumuza devam ediyoruz. Bir aksaklık olmazsa Nisan ayının ortasında liman ihalesine, tamamladıktan sonra temel atmayı düşünüyoruz. tabii ki karşılıklı partnerlerimiz, karşılıklı mütekabiliyet esası içerisinde o temel atmayı beraberce gerçekleştireceğiz. Bizim bu süreci çok hızlı geçmemiz lazım. Dünyanın en modern tesislerinden birisini inşallah gerçekleştireceğiz. O açıdan yolumuza devam ediyoruz ve 4 bin 800 megavatlık nükleer santralinin devreye alınmasını takvim içinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Aksamalar olabilir ama biz güvenliği ön planda tutuyoruz. Güvenliğin sanayi ve teknolojik bütün gelişmelerle beraber elektrik üretiminden daha fazla bizim için ehemmiyet oluşturduğunu bilmemiz lazım. Hiç şüphesiz ki gerek depremsellik gerekse diğer konular açısından Türkiye’nin en güvenilir tesisini Akkuyu’da ve Sinop’ta inşa etmek için gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler