1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Kemerköy ve Yeniköy Termikteki işçilerini mağdur etmeyeceğiz

Yıldız: Kemerköy ve Yeniköy Termikteki işçilerini mağdur etmeyeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özelleştirilmeye gidilen Kemerköy ve Yeniköy Termik santralarindeki işçileri asla mağdur...

Yıldız: Kemerköy ve Yeniköy Termikteki işçilerini mağdur etmeyeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özelleştirilmeye gidilen Kemerköy ve Yeniköy Termik santralarindeki işçileri asla mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Kanal 24 televizyonunda açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız özelleştirilmeye gidilen Kemerköy ve Yeniköy Termik santralarindeki işçileri asla mağdur etmeyeceklerini belirterek, "Kemerköy ve Yeniköy santralları değerlendirilecek. Orada bazı işçi kardeşlerimizin memnuniyetsizlikleri var. Kaygılanmasınlar biz onları açıkta bırakmayız. İşçi kardeşlerimiz 30-35 yıllık santrallerin rehabilite edilmesi gerektiğini kaçırıyorlar. Ama biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

SURİYE KONUSUNU ENERJİ İLİŞKİLERİNDEN AYRI TUTMALIYIZ

Suriye konusunda İran ve Rusya'yla siyaseten aynı şeyler düşünülmese de, enerji ve ekonomik ilişkilerden bunları izole etmek gerektiğini belirten Yıldız, “Rusya da, İran da, Türkiye de enerjiyle alakalı konularda bu tür inceliklere nezaket gösteriyorlar. Rusya, nükleer santralle buraya 20 - 22 milyar dolar para yatıracak. Şuanda 2 milyar doları nakit olarak buraya aktardı. Yani siyasi istikrara duyulan güven önümüzdeki aylarda da artacak. Bizzat ilgilendiğim projeler var. Bu bölgedeki yeni projelerden önümüzdeki aylarda yeni kalemler duyacaksınız. Bütün bunların hepsini değerlendirmiş olacağız.” dedi.

GAZPROM İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Pazartesi günü Gazprom Başkan Yardımcısı Medvedev'le hem fiyat mekanizmasını, kendilerinin teklif ediyor olmaları halinde Güney Akım'ı ve Ukrayna krizini görüşeceğiz. Gazpromla ilk görüşmede fiyatlar üzerinde konuşulmaz. Ama biz bunu gündeme getirdiğimizi kendilerine bahsediyoruz. Eğer onların da Güney Akım'dan talepleri olursa, nasıl onların doğalgaz indirimine sıcak bakması gerektiği gibi biz de buna sıcak bakarız. Güney Akım'la alakalı Samsun, Sinop taraflarına Türkiye'nin kara parçasına girip oradan gitmeyi tercih ederlerse ki böyle bir öneriden bahsedildi, biz bunu değerlendiririz dedik kendilerine. Ama böyle bir öneri gelmezse gelin buradan geçin de demeyiz."

YILDIZ: GÜNEY AKIM’IN TÜRKİYE’DEN GEÇME TALEBİ OLURSA DEĞERLENDİRİRİZ

Önceki ve Sonraki Haberler