1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Doğalgaz ve elektriğe zam yok

Yıldız: Doğalgaz ve elektriğe zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ve elektriğe gerçekte yapmaları gereken yüzde 7 oranındaki zammı yapmayacaklarını...

Yıldız: Doğalgaz ve elektriğe zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ve elektriğe gerçekte yapmaları gereken yüzde 7 oranındaki zammı yapmayacaklarını söyledi.

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Bugün 27 Mayıs normalde 30 Mayıs'a kadar bunları değerlendiriyoruz seçim gerekçesiyle değil teknik hesaplamalarımız gerekçesiyle doğalgaza ve elektriğe zam yapmayacağız. Yüzde 7 zam yapmamız lazım normalde vatandaşımıza sanayicimize ama yapmayacağız.'' dedi.

PETROL FİYATLARI İNŞALLAH SIÇRAMAZ

Dolarla petrol ithal eden bir ülke olarak petrol fiyatlarında ciddi bir sıçrama olmamasını dileyen Yıldız, " İnşallah çok ciddi bir sıçrama gerçekleştirmez diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

SEÇİM VAADİNE UZAN BENZETMESİ

Yıldız, CHP'nin 1,5 liraya mazot vaatini eleştirerek, ''Çiftçiler bana 'Eğer biz inansaydık mahkeme kararıyla hırsızlığı tespit edilmiş olan Uzanlara inanırdık. Görünen yüzü Kılıçdaroğlu astarı da Uzandır' dedi." ifadesini kullandı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ AŞIRI GÜVENİN SONUCU

Nisan ayı başında tüm ülkede yaşanan elektrik kesintisine ilişkin de değerlendirmeler yapan Yıldız, "Aşırı güven çok ciddi oranda bir risk alımı ve kendilerine olan 33 yıllık güven. Görevinden istifa eden genel müdürümüz de kalite bir insandı dürüst bir insandı ama bütün riskleri bir araya toplamak doğru bir işlem değildi. 11 tane ara yol var 5 tanesi kapanmış bir kısmı bakım onarım bir kısmı yeni enerji santrali devreye almayla alakalı. Hepsi bir arada olmaz bunun. Bu aşırı güvenden kaynaklanıyor. Bir pilot düşünün 20 yıl uçakta uçmuş bir anlık bir ihmali var. Ben biraz buna benzetiyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler