1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yıldız: Ay sonuna kadar 600 MW`lık GES lisansı vereceğiz

Yıldız: Ay sonuna kadar 600 MW`lık GES lisansı vereceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ay sonuna kadar 600 MW'lık güneş enerjisi lisansı vereceklerini söyledi.Gıda, Tarım...

Yıldız: Ay sonuna kadar 600 MW`lık GES lisansı vereceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ay sonuna kadar 600 MW'lık güneş enerjisi lisansı vereceklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Marriott Otel’de ‘Tarım Havzalarında Sıfır Enerji Açığı, Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ay sonu itibarıyla 600 megavatlık güneş lisanslarını adreslerine teslim edeceklerini söyledi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarını artırılması gerektiğinin altını çizen Bakan Yıldız, bugün biyokütlede yaklaşık 300 megavatlara, lisansız güneşte de 60 megavatlara yaklaştıklarını, bu ayın sonunda da 600 megavatlık güneş lisanslarında adreslerine teslim edeceklerini söyledi.

Önümüzdeki ay içerisinde üç tane de büyük biyokütle tesisi açacaklarını belirten Yıldız, ""Kollektör üreten 17 tane güneş fabrikası kuruldu ve bunların yerli olması halinde daha fazla para kazanabilecekleri bir yapı oluşturduk alım garantileri var. Biyokütle şu anda verdiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarının en yüksek alım garanti fiyatlarına sahip olan enerji kaynağıdır. 13.03 dolar centten üretilen elektriği 10 yıl boyunca alıyoruz bunu garanti ediyoruz. Tarım Bakanımızın müsait olması ile beraber biyokütle tesislerinden 3 tane büyük tesisi önümüzdeki ay içerisinde açmış olacağız. Türkiye’ye bunları kazandırmış olacağız. Türkiye'nin toplam enerji yapılanmasının 120 milyon ton eşdeğer petrol olduğunu düşünürsek, Türkiye'de toplam 8,6 milyon ton eşdeğer petrollük biyokütle var. Bizim en son yenilediğimiz son 4 yıllık stratejik planımızda da 2017 yılının sonuna kadar biyokütle de yaklaşık 700 megavata kadar çıkacağız, çünkü böyle bir kapasite var ve bu kapasitenin de kullanılması lazım. Kırsal kalkınma politikalarının en temel taşlarından bir tanesi yine enerjinin tüketildiği yerde üretilmesidir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler