1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Avrupa`da en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biriyiz

Yıldız: Avrupa`da en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biriyiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa'daki en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biri olduğumuzu söyledi.Müstakil Sanayici...

Yıldız: Avrupa`da en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biriyiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa'daki en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biri olduğumuzu söyledi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Enerji Sektör Kurulu organizasyonu çerçevesinde 'Yeni Türkiye ve 2023 Enerji Politikaları' adlı toplantıda konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik kullanımında ise yaptığımız çalışmalar ve dikkatli yönetimimiz ile Avrupa'daki en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biriyiz." dedi.

Yıldız ayrıca, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz ülkesi olmadığı halde 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin içinde en ucuz doğalgazı sattığını da söyledi.

TÜRKİYE ENERJİDE HER YIL 15 ÜLKE KADAR BÜYÜYOR

Türkiye'nin enerjide her yıl 15 tane ülkenin kapasitesi kadar büyüdüğüne ve giderek büyüyerek bir üs haline geldiğine dikkat çeken Yıldız, "bir yıl önce 7 bin megavat kurulu güç oluşturduk. Bu yıl 4 bin megavat büyüyeceğiz." dedi.

YENİLENEBİLİR KAYNAKLARI KULLANMALIYIZ

Türkiye'nin enerji ağına her yıl bir başka ülkenin eklendiğini belirten Yıldız, "Kaynaklarımızı yerli hale getiriyor ve büyüyen potansiyelimizi dengeli yönetmek adına çalışıyoruz. Eskiden talebin arzdan daha fazla olduğu bir dönemdi. 12 yıl içerisinde 39 bin megavatlık kurulu güç inşa ettik. Bu değişimi uluslararası arenada anlattığımızda bize bir yanlışlık olup olmadığını soruyorlardı. Bu değişimi dengeli yapmaya çalışıyoruz. Bu büyüklükte bir enerji ağının devam etmesi için yenilenebilir enerji kaynakları dediğimiz kaynakların hayata geçirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler