1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: 3. nükleer santralden şimdilik vazgeçtik

Yıldız: 3. nükleer santralden şimdilik vazgeçtik

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. Nükleer Santrali yapımından şimdilik vazgeçildiğini söyledi.CHP Kırklareli Milletvekili...

Yıldız: 3. nükleer santralden şimdilik vazgeçtik

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. Nükleer Santrali yapımından şimdilik vazgeçildiğini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Enerji Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü TBMM oturumunda 3. nükleer santral ile ilgili sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. nükleer yapımından şimdilik vazgeçildiğini söyledi.

Bakan Yıldız, "üçüncü santralin kurulmasıyla alakalı da bir hedefimiz şu anda bulunmamaktadır. Bir ve ikinci santraller bitirildikten sonra, o zamana kadar yerli mühendisliğin ve yerli kaynakların ön planda bulunduğu bir yapı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

ISTIRANCA’DA TAŞ OCAĞI İHTİYAÇ YOKSA OLMASIN

Üçüncü nükleer santralin yapımı için adı geçen İğneada'yla ilgili herhangi bir karar verilmediğini ve herhangi bir işaretin de söz konusu olmadığını belirten Yıldız, “Istranca'yla alakalı, taş ocağı konusunda eğer o bölgede ihtiyaç yoksa -ben buradan açıkça kamuoyuyla paylaşarak söylüyorum- kısıtlı alanlar kısmına alalım, yasaklanabilecek alanlar kısmına alalım ve yasaklayalım, yani eğer orada malzeme eksikliği tedarikiyle alakalı bir sıkıntı yoksa. Bunu siz bize söyleyin, biz ona göre karar alabiliriz." dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler