1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Şimdi fırsatları konuşma zamanıdır

Yıldız: Şimdi fırsatları konuşma zamanıdır

Enerji Günlüğü - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, devasa enerji projeleri risklerle karşı karşıya olsa da bugün fırsatları konuşmanın...

Yıldız: Şimdi fırsatları konuşma zamanıdır

Enerji Günlüğü - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, devasa enerji projeleri risklerle karşı karşıya olsa da bugün fırsatları konuşmanın zamanı olduğunu söyledi.

Boğaziçi Enerji Kulübü Onursal Başkanı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da gerçekleştirilen BEC Zirvesi'nin basına açık bölümünde sektöre ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, isim vermeden Rusya ile yaşanan gerilim sonucunda ne ölçüde riske girdiği tartışılan Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerine atıfta bulundu. 

Büyük enerji projelerinde tehditlerin ve fırsatların bir arada olduğunu belirten Yıldız şöyle dedi:

"Biz bir büyük projeye başlarken imza töreninde dahi şunlardan bahsettik. Bu tür 10-20 milyar dolarlık projelerin tehditleri hiç bitmez, biz onu 'fırsatlarıyla beraber değerlendirmeliyiz' dedik. Şimdi tehditlerin olduğu bir zamanda, fırsatlardan bahsetmenin zamanı. Bütün bunları yönetebilecek kabiliyetin, zekanın, birikimin kurumsal hafızalarla birleşerek ciddi bir dinamizim oluşturacağını görüyorum."

... 

Önceki ve Sonraki Haberler