1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Elektrik ve doğalgaza zam yok

Yıldız: Elektrik ve doğalgaza zam yok

Enerji Günlüğü -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Temmuz itibariyle elektrik ve doğalgazda zam yapılmayacağını söyledi.Petrol Ürünleri...

Yıldız: Elektrik ve doğalgaza zam yok

Enerji Günlüğü -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Temmuz itibariyle elektrik ve doğalgazda zam yapılmayacağını söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) Gençlik Parkı'ndaki Ankara Büyükşehir Belediyesine ait iftar çadırında verdiği yemeğe katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe ve doğalgaza zam yapılacağı yönlü haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını kaydederek, "Biz 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin gerekse doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde artış olmasına rağmen, döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bunu kamuoyumuzla bu şekilde paylaşıyorum" dedi.

TP ÖZELLEŞTİRİLMESİ HİZMETLERİ AKSATMAYACAK ŞEKİLDE OLMALI

Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesiyle ilgili de açıklama yapan Yıldız, 78 milyona hizmet veren bir sektörde hizmetlerin aksamaması gerektiğini belirterek, "O yüzden gerek blok satışları gerekse Türk Hava Yolları'nda (THY) olduğu gibi son derece güzel modeller var. O modelleri de uygulayabiliyor olmamız lazım. Şimdiden bir şey söylemem erken olur. Halka arz yoluyla özelleştirme de olabilir. Önümüzdeki günler bunu gösterecektir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler