1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Elektrik ve doğalgaza Eylül`de zam yok

Yıldız: Elektrik ve doğalgaza Eylül`de zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına Eylül ayında zam gelmeyeceğini açıkladı.NTV'de katıldığı...

Yıldız: Elektrik ve doğalgaza Eylül`de zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına Eylül ayında zam gelmeyeceğini açıkladı.

NTV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına Eylül ayında zam gelmeyeceğini açıkladı.

ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ ARASINDAKİ İNCE ÇİZGİYİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yıldız, elektrik üreticilerinin fiyatları düşük bulmasının kendi maliyetleri açısından normal olduğunu, bu şirketlerin sıkıntılarına kayıtsız kalamayacaklarını kaydetti. Yıldız, "Ancak biz tüketiciye ve sanayiciye en uygun şartlarda vermek istiyoruz, bu ikisi arasında ince bir çizgi var, bunu korumak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin bir doğal gaz üreticisi olmamasına rağmen 2008 yılından bu hala hala aynı fiyattan doğal gaz sattığını ve bunun Avrupa'da en ucuz fiyat olduğunu belirten Yıldız, elektrik fiyatının da aynı şekilde en ucuz olduğunu kaydetti.

İSRAİL'E PETROL SATAN BİZ DEĞİLİZ

İsrail'e satılan Kürt petrolünün Türkiye üzerinden satılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldız, "Kuzey Irak petrolleri onlarca ülkeye sevk ediliyor. Türkiye’nin petrolü değil. Irak’ın petrolü… Türkiye sevkettiğinde bunun gelirleri Türkiye’nin değil Irak’ın gelirleri. Biz İsrail ile ilgili mesafemizi çok net şekilde koymuşuz ortaya. Irak’ın kendi petrolüne şerh koyup da sen bu ülkeye satmayacaksın deme hakkımız yoktur. Türkiye, İsrail’e böyle bir petrol satmamıştır. Satan Türkiye değildir." açıklmasını yaptı.

Ayrıca, İsrail doğalgazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden satılması ile ilgil olarak da, özel sektörün bu tür girişmleri olduğunu ama kendilerinin kurumsal yapı olarak İsrail ile bu konuyu müzakereye açmadıklarını belirten Yıldız, siyasi iklimin düzelmesi halinde bu müzakerelere başlayabileceklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler