1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Elektrik üretimi tüm zamanların en yüksek değerinde

Yıldız: Elektrik üretimi tüm zamanların en yüksek değerinde

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de elektrik üretiminin tüm zamanların en yüksek değeri olan 43 bin megavatın...

Yıldız: Elektrik üretimi tüm zamanların en yüksek değerinde

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de elektrik üretiminin tüm zamanların en yüksek değeri olan 43 bin megavatın üzerine çıktığını açıkladı.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin hazırladığı "Türkiye Enerji Raporu"nun bakanlıkta gerçekleştirilen tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de elektrik üretiminin tüm zamanların en yüksek değeri olan 43 bin megavatın üzerine çıktığını açıkladı.

Mevsimsel sıcaklıklar sebebiyle elektrik tüketimin artmasının arz konusunda bir sıkıntı yaratmayacağını ve Türkiye'nin emre amade yüzde 20 seviyesinde enerji arzının olduğunu ifade eden Yıldız, elektrik tüketiminde geçen yıla göre yüzde 8-9'lara varan artışların yaşandığı günler olduğunu aktararak, Türkiye'nin yükselen tüketimi karşılamakta sıkıntı çekmediğini belirtti.

PKK SALDIRILARI KÜRT HALKINA ZARAR VERİYOR

PKK'nın enerji iletim ve boru hatlarına yaptığı saldırıların yalnızca devlete zarar vermediğini kaydeden Yıldız, ""Çukurca'ya giden enerji iletim hattını devirdiler. Mağdur olan, oradaki yaşayan Kürt kardeşlerimiz, yapanlar, Kürtçülük adına yaptıklarını iddia eden PKK'lılar. Ne anladık, orada hizmet 3 gün aksadı. Yani hem devireceksiniz hem Kürtlerin hakkını savunduğunuzu iddia edeceksiniz. Silopi iletim hattı devrildi, 40 köy elektriksiz kaldı, büyük bir iletim hattını böylesine aksatmış olduklarını doğru bulmam. Sayın Barzani'nin çıkışı üzerine 'biz bombalamadık' dediler. Hayır, PKK yaptı, tespitlerimiz var. Mardin'deki trafo bakım merkezimize roket atarla saldırıldı. Orada yaşayan Kürt kardeşlerimizin özellikle bilmesini istiyorum. İletim, dağıtım, üretim hatlarına saldırıldı. Dün gece Fransız Perenco firmasının Türkiye Petrolleri ile ortak olduğu petrol üretim sahasına saldırıldı. Can kaybı yok ama ciddi hasar oluşturuldu. Bunlardan Kürt kardeşlerimiz zarar görüyor. Vatandaşımızın çok iyi bilmesi gerektinini tekrarlayarak söyleyeceğim. Oradaki vatandaşımızın hizmetini aksatan, Kürtçülük adına çalıştığını iddia eden PKK'dır." ifadesini kullandı.

RUSYA'NIN TÜRK AKIMINI FAZLA GECİKTİRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Rusya ile yapılan doğalgaz indirimi ve "Türk Akımı" boru hattının inşasındaki son gelişmelere de değinen Bakan Yıldız, müzakerelerde çok iyi giden veya durağanlaşan dönemler olabileceğini belirterek, "Bu mutabakatın evraklarının imzalanması önemli. Rusya'nın bunu daha fazla geciktirmeyeceğini düşünüyoruz. En son 13 Haziran'da sayın Cumhurbaşkanımıza refakat ettiğimiz Bakü'deki toplantıda imzalanma aşamasına geldik. Fizibilite ile alakalı konuda gerekli izinleri verdik. Zannediyorum önümüzdeki süreçte imzalanmasını gerçekleştirmiş oluruz. Alınacak indirimle 1 Ocak 2015'ten itibaren bu indirimlerin geriye dönük olarak sağlanması, Türkiye için yaklaşık 1 milyar dolarlık bir rakama denk geliyor. Bu rakam maliyetlerin bir kısmını karşılayacak bir konudur. Bunun imzalanması her iki ülkeye de katkı koyacak." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler