1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Bedava elektrik vaadinin ayakları yere basmıyor

Yıldız: Bedava elektrik vaadinin ayakları yere basmıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatandaşa elektriği bedelsiz kullandırmanın ayakları yere basmayan bir seçim vaadi olduğunu...

Yıldız: Bedava elektrik vaadinin ayakları yere basmıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatandaşa elektriği bedelsiz kullandırmanın ayakları yere basmayan bir seçim vaadi olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız A Haber Canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, muhalefetin seçim vaadlerinde bedava elektrik konusunda sorulan bir soruya, "Elektriği bütün vatandaşımıza bedelsiz kullandırabilirsiniz. O zaman 60 milyar TL'nin üzerini çizeceksiniz. Bu ayağa yere basmayan bir vaattir. Türkiye'de siyasetin saygınlığını zedeliyorlar. Türkiye'de 127 kwh elektrik için hane başına aylık 54 ila 58 TL arasında bir fatura ödeme var. Siz 230 kwh elektriği bedava dağıtacağım diyorsunuz. Sizden böyle bir talep yok ki." şeklinde yanıt verdi.

Yıldız, enerji sektöründe Cumhuriyet tarihinde ilk defa son 2 yıldır arzın talebin daha üzerinde olduğunu belirterek, enerjinin kendi içinde sübvansiyonu olamayacağını ifade etti.

Tarımda her yıl çiftçiye 1,8 milyar TL gübreyle beraber mazot desteği verdiklerini hatırlatan Yıldız, "Maliyeti 1,83 TL olan malı 1,50 TL'ye dağıtıyorum derseniz kimse inanmaz. İthal edilen bir konu bu. Eğer bedava olursa, geçen yıl toplanan 46 katrilyon verginin üzerini çizersiniz. Biz o toplanan vergiyle Yüksekova'ya açılışı yakın zamanda yapılacak olan havaalanını yaptık. Okul yaptık, hastane yaptık. Muhalefetin vaatlerinin bu anlamda hiçbir gerçekçiliği yok. Araca binenden alınan vergiyle hastane yapılıyor." dedi.

DOĞALGAZA KUR OYNAKLIĞINI YANSITMAYACAĞIZ

Bakan Yıldız, doğalgaza döviz oynaklığının nasıl olacağı yönündeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi: "Maliyetimiz arttı. Yüzde 10,25'lik indirim varken dövize yüzde 18 zam geldi. Maliyetler açısından aksettirseydik yüzde 7,5 - 8 zam yapmamız gerekiyordu. Bunu vatandaşımıza seçimden sonra da sirayet ettirmeyeceğiz.".

Bakan Yıldız, dün motorine 12 kuruş zam yapıldığı haberini de 1 kuruş olarak düzeltti.

Önceki ve Sonraki Haberler