1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yenilenebilir eneri sistemleri Sekapark`ta

Yenilenebilir eneri sistemleri Sekapark`ta

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak üzere güneş ve rüzgara dayalı örnek sistemler kurdu. Kocaeli...

Yenilenebilir eneri sistemleri Sekapark`ta

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak üzere güneş ve rüzgara dayalı örnek sistemler kurdu. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark'ta kurulan rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üreten sistemleri devreye soktu. Sistemlerin Sekapark içindeki tepelerden birine kurulmuş olması, halka yenilenebilir enerji kaynaklarını yerinde görme şansı tanıyor. Kurulan enerji üssündeki sistemlerin özellikle çocuklara tanıtılması da, geleceğe yatırım açısından büyük önem arz ediyor.

PARK BU SİSTEMLE AYDINLATILIYOR

Enerji üssünde 12 panelden oluşturulmuş bir güneş enerji sistemi ile bir rüzgar türbini yer alıyor. Bu iki sistem de ayrı ayrı 3'er kilovatlık enerji sağlıyor ve üretilen enerji direk olarak Sekapark'a veriliyor. Sistemde üretilen toplam 6 kilovatlık enerji parktaki 50 elektrik direğinin aydınlatılmasında kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları üssün daha da genişlemesi amacıyla hız kesmeden devam ediyor.

GELECEĞİN ENERJİSİ YENİLENEBİLİR ENERJİ

Geleceğin enerji kaynakları arasında yerini alacak olan yenilenebilir enerji, çevreci ve düşük maliyetli olması nedeniyle önemli bir kaynak. Fosil yakıtların küresel ısınmayı tetiklediği günümüzde bu kaynaklar daha da önem kazanıyor. Büyükşehir Belediyesinin Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda kurduğu güneş enerji sistemleriyle elektrik enerjisi üretiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler