1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEKDEM desteğinde son başvuru tarihi 31 Ekim

YEKDEM desteğinde son başvuru tarihi 31 Ekim

Enerji Günlüğü - YEKDEM destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyenler 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.EPDK'dan konu ile ilgili yapılan...

YEKDEM desteğinde son başvuru tarihi 31 Ekim

Enerji Günlüğü - YEKDEM destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyenler 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

EPDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun (YEK Kanunu) gereğince destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim 2014 tarihi mesai saati sonuna kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvurmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, YEK Kanunu gereğince hazırlanan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik (YEKDEM Yönetmeliği) 01/10/2013 tarihli ve 28872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"YEKDEM Yönetmeliğinin 5 inci ve devamı maddeleri uyarınca 2015 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim 2014 tarihi mesai saati sonuna kadar Kurumumuza başvurmaları gerekmektedir. 31 Ekim 2014 tarihi itibariyle Kuruma ulaşmamış evrak dikkate alınmayacak olup postaya verilme tarihi ve oluşabilecek gecikmelerin dikkate alınmayacağı hususlarına önem verilmelidir.

Başvuru yapmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin YEKDEM Yönetmeliğinin Ek-1 Başvuru Dilekçesini ve 7 nci maddesi uyarınca alınan 03/10/2013 tarihli ve 4635-13 sayılı Kurul Kararına göre hazırlanmış bu Duyuruya ekli Bilgi Formunun ilgili nüshasında öngörülen bilgileri,başvuru dosyasında Kurumumuza sunmaları gerekmektedir.

YEKDEM başvuruları 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu, YEK Kanunu, YEKDEM Yönetmeliği ve elektrik piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde incelenmektedir. YEK Destekleme Mekanizmasından 2015 yılında yararlanmak isteyen üretim lisansı sahiplerinin başvurularına konu üretim tesislerinin 18 Mayıs 2005 tarihi ve sonrasında işletmeye girmiş olması, başvuru tarihi itibarıyla geçici kabulü yapılarak tamamen yada kısmen işletmeye alınmış olması, gerekmektedir.

Ayrıca 2015 yılında YEK Destekleme Mekanizmasından yararlanmak amacıyla 31 Ekim 2014 tarihi mesai saati sonuna kadar Kuruma başvuru yapan kişilerden YEK Destekleme Mekanizmasına yaptıkları başvurularını sonlandırmak isteyenlerin taleplerini en geç 31 Ekim 2014 tarihi mesai saati sonuna kadar Kurumumuz Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına yazılı olarak iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru yapacak üretim lisansı sahipleri Başvuru Dilekçesinin bir sureti ile başvuru eki Bilgi Formunun bir suretini word dosyası olarak [email protected] adresine eposta yoluyla göndermeleri gerekmektedir."

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler