1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yazıcı: Tüpraş`a denetim çok doğal

Yazıcı: Tüpraş`a denetim çok doğal

Enerji Günlüğü - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Maliye'nin Koç Grubu şirketleri Tüpraş ve Aygaz'daki denetimlerini "çok doğal" olarak değerlendirdi...

Yazıcı: Tüpraş`a denetim çok doğal

Enerji Günlüğü - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Maliye'nin Koç Grubu şirketleri Tüpraş ve Aygaz'daki denetimlerini "çok doğal" olarak değerlendirdi ve bu incelemelerle Gezi Parkı olayları arasında bir bağ kurmaya çalışmayı "sağlıksız" diye niteledi. 

Hayati Yazıcı, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ ile Aygaz’da Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin Gezi Parkı olaylarıyla ilişkilendirildiği iddialarını değerlendiren Yazıcı, şunları söyledi:

"Konuyla mutlaka süreçlerle gündemler içerisinde bir bağlantı kuruluyor ama şunu düşünün Türkiye’de ticari faaliyette bulunan her kurumun, her işletmenin denetlenmesi doğal mı değil mi? Kamunun böyle bir yetkisi var mı yok mu? Biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak denetimleri genellikle iç piyasada yapıyoruz."

BAĞLANTI KURMAK SAĞLIKSIZ

"TÜPRAŞ’ta denetimin çok doğal olduğu kanısındayım" diyen Yazıcı şöyle devam etti:

"Sonuçta bir şey yoksa neyle bağlantı kurarsanız kurun bir şey olmayacaktır ama bir şey varsa ister bağlantılı görün, ister görmeyin varsa çıkar. Herhangi bir şeyle bunu bağlantılı görmenin sağlıklı olduğu kanısında değilim." 

MALİYE'DEN TÜPRAŞ'A DENETİM


AYGAZ'A DA VERGİ İNCELEMESİ


TANER YILDIZ: TÜPRAŞ DENETİMİ RUTİN, TPPD'Yİ DE DENETLİYORUZ

Önceki ve Sonraki Haberler