1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yapı Kredi Leasing`ten enerjiye uygun kredi

Yapı Kredi Leasing`ten enerjiye uygun kredi

Enerji Günlüğü - Yapı Kredi Leasing, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini desteklemek üzere Dünya Bankası'ndan 96 milyon dolarlık kaynak...

Yapı Kredi Leasing`ten enerjiye uygun kredi

Enerji Günlüğü - Yapı Kredi Leasing, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini desteklemek üzere Dünya Bankası'ndan 96 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Yapı Kredi Leasing'ten yapılan açıklamaya göre, Şirket, Dünya Bankası’nın özel sektöre finansman sağlayan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) 6 yıl vadeli, 96 milyon dolarlık özel bir kredi anlaşması imzaladı.

ENERJİ İÇİN KULLANDIRILACAK

IFC’nin dünya genelinde bir leasing şirketine sağladığı en yüksek tutarlı kaynak olma özelliği taşıyan kredi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının uzun dönemli finansmanı için kullandırılacak.

ÖZGÜR MARAŞ: GURUR DUYUYORUZ

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Özgür Maraş, IFC’nin dünya genelinde bir leasing şirketine verdiği bgüne kadarki en yüksek tutarlı krediyi sağlamaktan büyük gurur duyduklarını belirterek "Bu güvene ve ilgiye layık olduğumuz için ayrıca onur duyuyoruz" dedi.

HASSAS ŞEKİLDE TAHSİS EDİLECEK

Sağlanan 96 milyon dolarlık kaynağı en hassas şekilde tahsis edeceklerinin altını çizen Özgür Maraş şöyle dedi:

"Sektöründe lider Yapı Kredi Leasing olarak, enerji yatırımlarına önem veriyor ve bu projelere destek vermeye devam ediyoruz. IFC’den ikinci kez aynı konuda kredi temin etmiş olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz Uygun maliyeti ve 6 yıllık uzun vadesi ile oldukça talep göreceğine inandığımız bu kaynağı, yenilenebilir enerji verimliliği başta olmak üzere farklı enerji yatırım projelerinde kullandıracağız."

Önceki ve Sonraki Haberler