1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yahyalı RES sahası yenilenecek

Yahyalı RES sahası yenilenecek

Enerji Günlüğü - Kayseri'de kurulacak Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali saha koordinatlarında ve türbin koordinatlarında değişiklik yapılacak.BAK Enerji...

Yahyalı RES sahası yenilenecek

Enerji Günlüğü - Kayseri'de kurulacak Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali saha koordinatlarında ve türbin koordinatlarında değişiklik yapılacak.

BAK Enerji Üretim AŞ'nin Kayseri İli, Yahyalı İlçesi, Taşhan Köyü ve Kuzoluk Köyü mevkiinde kuracağı 82.5 MW gücündeki Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali (RES) sahası koordinatlarında ve türbin koordinatlarında değişiklik yapılması planlanıyor.

E-ÇED sistemi üzerinden 25.08.2015 tarihinde başvuru yapılmasının ardından EPDK’nın santral sahası koordinatlarında yapmış olduğu inceleme sonucunda santral sahası koordinatlarının değiştirilmesi gerektiği şifai olarak Bak Enerji Üretim A.Ş.’ye bildirildi. Bunun üzerine santral sahası koordinatları Proje Tanıtım Dosyası içerisinde revize edildi.

206.250.000,00 TL bedelli Yahyalı RES Revizyon projesinde 3300kW gücünde Vestas V-126 tip türbinler kullanılacak. Santralde üretilen elektrik enerjisi 154 kV’lık enerji iletim hattıyla Yeşilhisar TM ye bağlanacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kayseri Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler