1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas, Danimarka`dan 36 MW`lık sipariş aldı

Vestas, Danimarka`dan 36 MW`lık sipariş aldı

Enerji Günlüğü - Vestas, Danimarka'da European Energy'nin kuracağı 36 MW gücündeki Rødby Fjord Rüzgar Santrali için 36 MW'lık türbin sağlayacak.Danimarkalı...

Vestas, Danimarka`dan 36 MW`lık sipariş aldı

Enerji Günlüğü - Vestas, Danimarka'da European Energy'nin kuracağı 36 MW gücündeki Rødby Fjord Rüzgar Santrali için 36 MW'lık türbin sağlayacak.

Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas Wind Systems, Danimarka'da European Energy'nin kuracağı 36 MW gücündeki Rødby Fjord Rüzgar Santrali için 11 adet 3.3 MW'lık V117 tipi türbin sağlamak için sipariş aldı.

Anlaşmaya göre, Vestas türbinlerin yanısıra 15 yıllık hizmet sunacak ve türbinlerin teslimatı 12 ay içinde başlayacak.

Vestas Kuzey Avrupa Başkanı Klaus Steen Mortensen, Danimarka'da rüzgar santrallerin çoğunun Kuzey Denizi'ne bakan Batı sahil şeridinde kurulduğuna dikkat çekerek, bu santralin ülkenin Güneydoğu'sunda bulunduğunu ve bunun da ülkenin her yerine santrallerin bulunması anlamında önemli olduğunu söyledi.

Rødby Fjord RES, ilk olarak 2000 yılında Neg Micon tarafından 900 kW kurulu güç ile kurulmuştu.

Vestas en son İsveçliAllianz Capital Partners şirketinden toplam 122 MW gücünde türbin siparişi almış ve bu sipariş ile birlikte bu yılın ilk çeyreğinde Vestas'ın aldığı sipariş miktarı 1000 MW'ı geçmişti. Vestas 2014 yılında da sadece İsveç'te 2.500 MW'lık kurulum yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler