1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Venezuela kamu kurumları az çalışarak elektrik tasarrufu yapacak

Venezuela kamu kurumları az çalışarak elektrik tasarrufu yapacak

Enerji Günlüğü - Venezuela’da sıcaklar nedeniyle artan elektrik tüketimini azaltmak amacıyla kamu kurumlarında 5.5 saat çalışılacağı bildirildi.Venezuela...

Venezuela kamu kurumları az çalışarak elektrik tasarrufu yapacak

Enerji Günlüğü - Venezuela’da sıcaklar nedeniyle artan elektrik tüketimini azaltmak amacıyla kamu kurumlarında 5.5 saat çalışılacağı bildirildi.

Venezuela Başbakan yardımcısı Jorge Arreaza, elektrik tasarrufu için bazı önlemler aldıklarını belirterek,hemen hayata geçirilecek uygulama çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının günde 8-9 saat olan çalışma saatlerini 5.5 saate indirileceğini söyledi.

Arreaza, geçen hafta yüksek hava sıcaklığının klima kullanımını artırması nedeniyle ülkede elektrik tüketiminde ani bir artışın gözlendiğini ifade ederek, kamu çalışanlarının 7.30 ila 13.00 saatleri arasında çalışabileceklerini söyledi.

Enerji tasarrufu kapsamına alınan kamu kuruluşları arasında okullar, klinikler, petrol sanayi ve güvenlik teşkilatları bulunmuyor. Venezuela’da bu uygulamanın ne kadar sürdürüleceği konusunda ise açıklama yapılmadı.

Ülkede, elektrik tüketiminde tasarruf kuralları uygulamak zorunda olan oteller ve alışveriş merkezlerinde teftişlerin artırılacağı da kaydedildi.

Ülkede elektrik tüketimi Pazartesi günü 1.500 MW'a yükselmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler