1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve Şah Deniz II yarışını TAP kazandı

Ve Şah Deniz II yarışını TAP kazandı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasında çıkarılacak doğalgazın Türkiye'den Avrupa'ya taşınması konusundaki yarışı Trans Adriatic...

Ve Şah Deniz II yarışını TAP kazandı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasında çıkarılacak doğalgazın Türkiye'den Avrupa'ya taşınması konusundaki yarışı Trans Adriatic Pipline (TAP) projesi kazandı. 

Nabucco West ortaklarından, Avusturyalı enerji şirketi OMV'den yapılan duyuruya göre, Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasını işletecek konsorsiyum, Trans Anadolu Gaz Boru Hattı (TANAP) ile batı Türkiye'ye kadar ulaştırılacak doğalgazın Avrupa içlerine doğru hangi hat üzerinden taşınacağı netleşti. Duyuruda, Şah Deniz II konsorsiyumunun, Nabucco West'i seçmediği ifadesi yer aldı.

Azerbaycan basınında yer alan haberlere göre de Şah Deniz II Gazı'nı Türkiye'den Avrupa'ya doğru taşıyacak hat Trans Adriatic Pipline (TAP) projesi olarak belirlendi.

OMV, konuya ilişkin basın duyurusunda, Şah Deniz II Konsorsiyumu'nun bu yöndeki kararının, OMV'nin büyüme ve entegre doğalgaz stratejilerini etkilemeyeceği ifadelerine yer verdi. Açıklamada "Ayrıca OMV Avrupa için gaz güvenliği ve çeşitlendirmesi konusunda rol oynama konusunda kararlı ve mevcut tedarik yollarını tamamlamak için alternatiflerideğerlendirecektir" denildi. 

RESMİ AÇIKLAMA CUMA GÜNÜ BAKÜ'DE

Bu arada, Şah Deniz II Konsorsiyumu'nun ürettiği gazı Avrupa'ya kiminle taşıyacağı konusundaki kararana ilişkin resmi açıklamanın 28 Haziran 2013 Cuma günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacağı bildiriliyor. 

İBRE TAP'A DÖNDÜ AMA.... MEHMET KARA'NIN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YUNANİSTAN GAZ ŞEBEKESİ DESFA AZERİ SOCAR'IN OLDU

Önceki ve Sonraki Haberler