1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ve Fransa da güneşe asılıyor

Ve Fransa da güneşe asılıyor

Enerji Günlüğü - Fransa'da güneş enerjisine dayalı elektriğe uygulanan alım fiyatı ve ihale hacmi yükseltiliyor.Fransa Ekoloji ve Sürdürülebilir Kalkınma...

Ve Fransa da güneşe asılıyor

Enerji Günlüğü - Fransa'da güneş enerjisine dayalı elektriğe uygulanan alım fiyatı ve ihale hacmi yükseltiliyor.

Fransa Ekoloji ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Ségolène Royal, yenilenebilir enerji kullanımını artırmak için yeni teşvikler geleceğinin müjdesini verdi.

Küçük ölçekli çatı tipi 100 kWp altı güneş enerjisi santrallerinde (GES) üretilen elektriğe uygulanan alım tarifesi yüzde 10 yükselecek.

Orta boy tesislerde (250 kWp altı) ihale hacmi ise iki katına, yani 120 MW'den 240 MW'ye çıkacak. Bakan'ın verdiği bilgiye göre, ikinci kısımdaki sistemler daha çok tarım tesislerinde uygulanacak.

Yeni teşvik sistemiyle 800 m2 çatı üzerine kurulan 100 kWp'lik bir GES'ten elde edilen yıllık elektrik satış geliri 1.500 Euro yükselmiş olacak.

İhalelere gelince; Mart 2015'te 3 tane 40’ar MW'lık ihale turu kararlaştırılmıştı. Birincisi 15 Eylül'de tamamlanacak. Şimdi her turdaki kota 80 MW’e yükseltilecek.

Bakan Royal, tarımsal projelere teşvik vermek için ikinci ve üçüncü turdaki ihalelerde ahırların üzerinde kurulacak çatı projelerine ağırlık verileceğini belirtti.

Bunlara ek olarak, Fransa'da yenilenebilir enerji projelerinin dağıtım şirketleriyle ilgili bağlantı anlaşması imzalamaları da kolaylaştırılıp hızlandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler