1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Uyar: RES muhalifleri kamuoyunu yanlış yönlendiriyor

Uyar: RES muhalifleri kamuoyunu yanlış yönlendiriyor

Enerji Günlüğü - Dünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye'de rüzgar enerjisine ilişkin oluşan bu muhalif...

Uyar: RES muhalifleri kamuoyunu yanlış yönlendiriyor

Enerji Günlüğü - Dünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye'de rüzgar enerjisine ilişkin oluşan bu muhalif duruşun yanlış bir seyir olduğunu ve kamuoyunu da yanlış bir yöne sevk ettiğini söyledi.

"Gelecek Yenilenebilir Enerjide" Platformu tarafından İzmir DoubleTree by Hilton Otel'de düzenlenen etkinlikte konuşan Dünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar RES'ler konusunda, Ege Bölgesi'ndeki yanlış algılamaya dikkat çekti.

Rüzgar enerjisinin özellikle Paris'teki İklim Zirvesi sonrasında bir kez daha geleceğe dair önemini herkese ispat ettiğini kaydeden Tanay Sıdkı Uyar, "Paris'te tüm devletlere bir hedef kondu ama bu sadece bir karardan ibaret... Ne yapacaksa ülkeler kendi gelecekleri için kendileri yapacaklar. O nedenle rüzgar enerjisinde şu unsurlar büyük önem taşıyor. Birincisi sesin 45 desibeli geçmemesi gerekiyor. Nitekim türbinlerde artık bu sorun ile karşılaşmıyoruz. İkincisi de gölge yarattığı iddiası... Artık tüm tribünlerin alan içerisine yerleştirilmesi bu kurallara uygun yapılıyor. Bu oranın üzerine çıkan türbinler zaten yasal olarak kurulmuyor" dedi.

Rüzgar santrallerine yönelik yurt içinde oluşan muhalif yaklaşımları da eleştiren Tanay Sıdkı Uyar, "Türkiye'de rüzgar enerjisine ilişkin oluşan bu muhalif duruş da yanlış bir seyir olarak gözlemleniyor. Kamuoyunu da yanlış bir yöne sevk ediyor. Öyle ki tüm dünya rüzgar enerjisini de kapsayan yenilenebilir enerjiyi en temiz ve en ucuz enerji olarak benimsedi..." ifadesini kullandı.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler