1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ünka`dan Malatya`ya 7,26 MW`lık Mengel HES

Ünka`dan Malatya`ya 7,26 MW`lık Mengel HES

Enerji Günlüğü - Ünka Enerji Malatya'ya 7,26 MW'lık Mengel HES kurmayı planlıyor.Ünka Enerji Üretim A.Ş. tarafından Malatya il Pütürge ilçesi Fındık...

Ünka`dan Malatya`ya 7,26 MW`lık Mengel HES

Enerji Günlüğü - Ünka Enerji Malatya'ya 7,26 MW'lık Mengel HES kurmayı planlıyor.

Ünka Enerji Üretim A.Ş. tarafından Malatya il Pütürge ilçesi Fındık Çayı üzerinde 7,26 MW kurulu kapasiteye sahip Mengel Regülatörü ve HES projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Mengel HES’den yıllık 20.734 GW enerji üretimi gerçekleştirilecek.

PROJE REVİZE EDİLİYOR

Şirketin “ÇED Gerekli Değildir” kararı aldığı projedekanal güzergâhı üzerinde geniş bir alanın, özel bir firma tarafından yasal izinleri alınmış ruhsatlı maden ocağı olduğu tespit edilmesi nedeniyle değişikliğe gidilecek. Santraliniletim yapısının, akarsu yatağından en az 5 m yukarı kotta kalacak şekilde, yamaçtan vadi içerisine indirilerek kutu kesitli betonarme kanaldan “gömülü basınçlı çelik boruya” çevrilecek.

PROJE REVİZYONU İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada,Mengel Regülatörü ve HES Revize projesi ile ilgili Malatya Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler