1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Üniversiteler temiz enerji istihdamına hazırlanıyor

Üniversiteler temiz enerji istihdamına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Alternatif Enerji ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Alternatif Enerji Semineri" geçen hafta Gaziantep Üniversitesi’nde...

Üniversiteler temiz enerji istihdamına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Alternatif Enerji ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Alternatif Enerji Semineri" geçen hafta Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta sonu Alman- Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Üniversitesi Otomobil, Robot ve Enerji Topluluğu(ORET) işbirliği ile gerçekleştirilen ilk "Alternatif Enerji Semineri" Türkiye'nin 5 farklı üniversite ve sanayi şehrindeki sektör temsilcileri ile bu konuda çalışmalar yapan üniversite öğrencilerini bir araya getirdi.

Türkiye'nin temiz enerji odaklı ilk online mecrası olan Alternatif Enerji ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen "Alternatif Enerji Semineri" geleceğe hazırlanan gençlerin yeni ve yeşil istihdam alanları hakkında bilgilendirilmesi ve onların çalışmalarını paylaşmaları konusunda önemli bir platform oldu.

Seminer programında; akademik ve teorik bilgiler dışında sektördeki gelişmeler ve bilgiler ile sektöre dair öngörüler de sektör lideri firmalar tarafından gençlerle paylaşıldı.

Gaziantep Üniversitesi Otomobil, Robot ve Enerji Topluluğu(ORET)’in derece alan ve yarışmalar katılan çalışmaları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Enerjisa, BASF, Upsolar, Fichtner, Barok Enerji firmalarının sponsorluğunda ve firmaların uzman temsilcilerin sunumu ile gerçekleştirilen "Değişen Teknolojiler" bölümünde alternatif enerjiler konusunda Dünyada ve Türkiye’deki durum özetlenerek hedefler vurgulandı.

Seminerde Almanya Fichtner Firmasının Türkiye Direktörü Uwe Sievers da sunumunda yeni enerji teknolojileri alanındaki son gelişmeleri, teknolojileri, Türkiye ve dünyadaki uygulamaları, gelecek senaryoları ve biyogaz ve biyoenerjileri anlattı.

DEĞİŞEN DÜNYA

"Değişen Dünya" başlığı altındaki bölümdeise değişen şehirler, değişen fabrikalar, yaşam alanları teknolojileri son gelişmelere yer verildi.

Kapsam Danışmanlık firmasının yaptığı sunumda ise kalkınma ajansı hibeleri; kosgeb destekleri, Tübitak hibeleri, AB destekleri hakkında bilgi berildi. Girişimci gençlerin oldukça ilgi gösterdiği konuda kredi imkanları hakkında soruldu.

Alternatif Enerji Semineri programı dahilinde "Değişen Kariyer" bölümünde ise alternatif enerji teknolojileri alanında ticari ve inovatif fikre sahip, kendi girişimini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik girişim destekleri, bu alandaki fırsatlar, hibe, fonlar ve networking alanlarından bahsedildi.

GAZİANTEP TÜRKİYE’DEN ENERGYCİTİES’E ÜYE 3 BELEDİYEDEN BİRİ

Seminerde Avrupa Akıllı Şehirler Ağı Gaziantep Uygulaması" konusu ile Gaziantep Belediyesi ve yeşil bina uygulama örnekleri ile BASF Firması'nın sunumları ilebu alandaki uygulama örneklerine yer verildi.

Bu bölümde bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Ekolojik Kent Tasarım Müdürlüğü’nden Makine Mühendisi Ayşegül Tekerekoğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’den Energycities’e üye 3 Belediyeden biridir ve aynı zamanda Saint-Gobain tarafındanhazırlanan ve yürütülen ISOVER 2014 yarışmasında 2014 yılı Ekolojik Kent projesi seçildi. 2005 yılından itibaren gerçekleşen ve 2012 yılında 58000 ziyaretçinin katıldığı EcoBuild’e Türkiye’den bugüne kadar katılan ilk ve tek katılan proje“Gaziantep Yeşil Ev ve Ekolojik Kent Projeleri” olmuştur.” dedi.

TÜRKİYE’DE 67 SERTİFİKALI YEŞİL BİNA VAR

BASF'den Koray Uygur,Yeşil Binalar konulu sunumunda tüm dünyada inşaat sektöründeki yeşil bina aktivitelerinin 2005 yılında %2 olduğunu, 2012 yılında ise bu oranın %12’ye ulaşmış olduğunu belirtti. Artışı tetikleyen nedenleri de “Bu artışı tetikleyen nedenler; müşteri ve pazar talebi, düşük operasyon maliyeti, çevresel yönetmelikler, marka bilinirliği, küresel ve yerel rekabet olarak” olarak sıraladı. Uygur sunumunda Türkiye’de Urfa Harran evleri ile Safranbolu evleri örnekleri verdiği sunumunda Kasım 2013 itibarıyla Türkiye’de67 sertifikalı yeşil bina projesi olduğunun altını çizerek ayrıntıları konusunda şunları söyledi: “Bu rakamın yüzde 44’ü ofis, yüzde 5’i konut, yüzde 29 u perakende, yüzde 7 okullar, yüzde 12 endüstriyel binalar ve yüzde 3’ünü oteller oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler