1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’nın borç pazarlığına Rusya’dan taviz yok

Ukrayna’nın borç pazarlığına Rusya’dan taviz yok

Enerji Günlüğü – Ukrayna’nın, doğalgaz fiyatının 268,5 dolar olarak sabitlenmesi halinde borcunu 10 gün içinde ödeyeceği açıklamasına Rusya tepki...

Ukrayna’nın borç pazarlığına Rusya’dan taviz yok

Enerji Günlüğü – Ukrayna’nın, doğalgaz fiyatının 268,5 dolar olarak sabitlenmesi halinde borcunu 10 gün içinde ödeyeceği açıklamasına Rusya tepki gösterdi.

Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk’un dün yaptığı, Rusya'nın doğal gaz fiyatını 268,50 dolar/bin metreküp olarak sabitlemesi halinde bu ülkeye olan birikmiş gaz borçlarının tamamını 10 gün içinde ödeyecekleri açıklamasına Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak tepki gösterdi. Novak, Ukrayna’nın tek taraflı olarak doğalgaz fiyatlarını revize etme hakkının olmadığını söyledi.

Novak aynı zamanda, 2 Mayıs’ta Varşova’da yapılan üçlü görüşmede fiyat konusunu konuşmak istemediklerini, çünkü buna gerek olmadığını düşündüklerini belirtti. 2009 yılında beş yıllığına imzalanan anlaşmanın hala geçerli olduğunu hatırlatan Novak, fiyatların da nasıl hesaplanacağının bu anlaşmada belirtildiğini söyledi.

Gazprom, Ukrayna'nın Nisan ayı içinde ödeme yapmadığını ve vadesi geçmiş borç tutarınının 3,5 milyar dolara ulaştığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler