1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’dan Avrupa’ya gaz akışı normal seyrinde

Ukrayna’dan Avrupa’ya gaz akışı normal seyrinde

Enerji Günlüğü - Slovakya enerji şirketi Eustream Ukrayna’dan Avrupa’ya gaz akışının her zamanki gibi devam ettiğini bildirdi.Eustream tarafından...

Ukrayna’dan Avrupa’ya gaz akışı normal seyrinde

Enerji Günlüğü - Slovakya enerji şirketi Eustream Ukrayna’dan Avrupa’ya gaz akışının her zamanki gibi devam ettiğini bildirdi.

Eustream tarafından dün yayınlanan açıklamada, Gazprom’un Pazartesi gününden itibaren ön ödemeli doğalgaz satışı yapacağını duyurmasına rağmen, Ukrayna sınırında bulunan Veľké Kapušany gaz pompalama istasyonunda pompalamada herhangi bir azalma veya doğalgaz hacminde bir azalma kaydedilmediğini açıkladı.

Gazprom Pazartesi gününden itibaren ön ödeme yöntemi ile Ukrayna’ya gaz göndereceğini ve ödeme yapılmaması halinde doğalgaz akışını durduracağını açıklamıştı. Buna rağmen Perşembe gününe kadar gaz akışında herhangi bir kesintiye gidildiğine ilişkin bir gelişme yaşanmadı.

Öte yandan Naftogaz Başkanı Andriy Kobolyev Kiev’in AB ile 2014 Temmuz’una kadar gaz tedariği ve fiyatlama stratejisi konularında anlaşmaya varmak istediği açıklamasını yaptı.

Kobolyev Alman RWE, Fransız GDF ve diğer büyük enerji şirketleri ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor. Aynı zamanda da Polonya aracılığıyla doğalgaz arzının tam kapasite devam ettiğini, Macaristan’ın da bu doğrultuda hareket ettiğini veSlovakya ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

RUS ENERJİ BAKANI NOVAK: GÜNEY AKIM TÜRKİYE'DEN GEÇEBİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler