1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna yeniden Türkmen gazını almak istiyor

Ukrayna yeniden Türkmen gazını almak istiyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna alternatif kaynak olarak Türkmen gazını tekrar satın almak istiyor.Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan...

Ukrayna yeniden Türkmen gazını almak istiyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna alternatif kaynak olarak Türkmen gazını tekrar satın almak istiyor.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov ile Kiev'de görüşen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkmenistan'dan tekrar doğalgaz almak istediklerini söyledi. Ukraynalı şirketlerin Türkmenistan'da özellikle petrogaz alanında önemli projelere imza attıklarını belirten Poroşenko, "Ukrayna alternatif kaynak olarak Türkmen gazını tekrar satın almak istiyor" şeklinde konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Ukrayna'nın elektrik mühendisliği alanında önemli tecrübeye sahip olduğunu kaydederek, Türkmenistan'a türbinleri ve kompresör istasyonları temin etme gücünde olduklarını ifade etti.

Ukrayna'ya doğalgaz Avrupa Birliği ülkeleri Macaristan, Slovakya ve Polonya'dan geliyor. Ukrayna, Ocak-Şubat aylarında 4,1 milyar metreküp doğalgaz ithal etti. Bunun 2,3 milyarı Avrupa'dan, 1,8 milyarı Rusya'dan geldi.

AVRUPA ENERJİ GÜVENLİĞİNDE TÜRKMENİSTAN'IN ROLÜ ARTIYOR

Öte yandan Avrupa Birliği Güney Gaz Koridoru'nun kapasitesini arttıracak olan ve dolayısıyla da Rusya'ya doğalgaz bağımlılığını azalatacak olan Trans Hazar Boru Hattı projesi kapsamında Türkmenistan üzerinde yoğunlaşıyor. Enerji Birliği'nden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic önümüzdeki aylarda Türkmenistan'a diplomatik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler