1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Rusya’nın doğalgaz indirimini az buldu

Ukrayna Rusya’nın doğalgaz indirimini az buldu

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Rusya’nın doğalgazda 100 dolarlık indirim teklifini adil bulmayarak kabul etmedi.Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Yuriy Prodan,...

Ukrayna Rusya’nın doğalgaz indirimini az buldu

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Rusya’nın doğalgazda 100 dolarlık indirim teklifini adil bulmayarak kabul etmedi.

Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Yuriy Prodan, Rusya ve Ukrayna arasında fiyat indirimi ve borçlar konusunda süren müzakereler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak,Rusya’nın bin metreküp doğalgaz için önerdiği 100 dolarlık indirimin adil olmadığını ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Prodan düzenlediği basın toplantısında, “Biz bin metreküp için 485 dolar olan rakamın 100 dolarlık indirimle 385 dolara indirilmesi teklifini aldık. Bunun adil bir rakam olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna’nın Rusya’ya Avrupa Komisyonu ile de uyumlu olarak bir dizi teklifi olduğunu hatırlatan Prodan, Rusya sınırından AB ülkelerine ulaşım masraflarının dikkate alınarak Ukrayna’ya fiyat belirlemesi gerektiğini savundu.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Avrupa Birliği Enerji Komiseri Guenter Oettinger ve Gazprom Başkanı Aleksey Miller’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada bin metreküp için 100 dolar indirimle 385 dolar teklif ettiğini açıklamıştı.

UKRAYNA’NIN ÖNCE BORCUNU ÖDEMESİ GEREK

Miller de yaptığı açıklamada Ukrayna’ya doğalgaz verilebilmesi için öncelikle 2013’den kalan 1,45 milyar dolar borcun ödenmesi gerektiğini söyledi.

Novak ise, IMF’den Ukrayna’nın 1,4 milyar dolarlık bir dilimin alındığını, Rusya’nın doğalgaz borcun ödenmesini beklediğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler