1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna, Rusya`nın 100 Dolarlık indirim önerisini reddetti

Ukrayna, Rusya`nın 100 Dolarlık indirim önerisini reddetti

Enerji Günlüğü – Rusya'nın doğal gaz fiyatında 100 Dolar indirim önerisini reddeden Ukrayna sözleşmenin yeniden yazılmasını ve piyasa fiyatından...

Ukrayna, Rusya`nın 100 Dolarlık indirim önerisini reddetti

Enerji Günlüğü – Rusya'nın doğal gaz fiyatında 100 Dolar indirim önerisini reddeden Ukrayna sözleşmenin yeniden yazılmasını ve piyasa fiyatından gaz almayı istiyor.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk, "Rusya bize gaz fiyatında 100 dolar indirim teklif etti. Ancak bizim pozisyonumuz değişmedi, biz sözleşmenin yeniden yazılmasını ve piyasa fiyatından gaz almak istiyoruz" diye konuştu.

Ukrayna, 2009 yılında imzalanan ve belirli bir miktarda gaz almakla yükümlü olduğu sözleşmeyi değiştirmek istiyor.

DOĞALGAZ ANLAŞMASI BİRKAÇ GÜN SÜREBİLİR

Öte yandan, Ukrayna ve Rusya enerji bakanlarının toplantısına katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Gunther Oettinger, Ukrayna ile Rusya arasında doğal gaz fiyatı konusunda yapılan görüşmelerin birkaç gün alabileceğini söyledi. Oettinger, "Bir anlaşmaya ulaşılması birkaç gün sürebilir" dedi.

Ukrayna ve Rusya enerji bakanlarının, Oettinger'in gözetimindeki toplantısı gece saatlerinde başladı. Taraflar bu ayın başlarında yaptıkları toplantıda, bir anlaşmaya varılana kadar müzakerelerin devam etmesi ve Rusya'nın bu süreçte gaz akışının kesmemesi konusunda görüş birliğine varmışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler