1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna doğalgaz parası arayışında

Ukrayna doğalgaz parası arayışında

Enerji Günlüğü - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Rusya'dan gaz almak için IMF ve diğer uluslararası finans kuruluşlarından para alabileceğini...

Ukrayna doğalgaz parası arayışında

Enerji Günlüğü - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Rusya'dan gaz almak için IMF ve diğer uluslararası finans kuruluşlarından para alabileceğini söyledi.

Rus Haber Ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'nın televizyon kanallarına verdiği röportajda, Kiev'in Rusya'dan gaz almak için Uluslararası Para Fonu IMF ve diğer uluslararası finans kuruluşlarından para alabileceğini kaydetti.

BİR KAÇ SEÇENEK VAR

Poroşenko, birkaç seçenekleri olduğunu belirterek, 'Naftogaz Ukrayna'nın eksiğini kapatması için Uluslararası Para Fonu'ndan uluslararası finans kuruluşlarına kadar başvuracağız' dedi.

Haziran ayında Gazprom, Ukrayna'nın devlet şirketi 'Naftogaz' ile 5.3 milyar dolara ulaşan kabarık borcu yüzünden ön ödeme sistemiyle çalışacağını açıkladı. Daha sonra Ukrayna Rusya'dan gaz alımını kesti.

Poroşenko ayrıca bugün, Rusya ile doğal gaz fiyatında yüzde 20 indirim konusunda anlaştıklarını açıkladı. Anlaşmada Moskova’nın şartı ise Ukrayna’nın 3.1 milyar dolarlık gaz borcunu ekim sonuna kadar ödemesi.

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA DOĞALGAZ İNDİRİMİ GELDİ

Önceki ve Sonraki Haberler