1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna ayrılıkçı bölge için ön ödeme yapmayacak

Ukrayna ayrılıkçı bölge için ön ödeme yapmayacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ayrılıkçı bölgesine gidecek doğalgaz için Naftogaz'ın ön ödeme yapmamasını kabul etti.Rusya Enerji Bakanlığı tarafından...

Ukrayna ayrılıkçı bölge için ön ödeme yapmayacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ayrılıkçı bölgesine gidecek doğalgaz için Naftogaz'ın ön ödeme yapmamasını kabul etti.

Rusya Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukraynalı gaz şirketi Naftogaz'ın Ukrayna'nın doğusuna, ayrılıkçıların bölgesine sevk edeceği doğalgaz için ön ödeme yapmak zorunda olmadığını bildirdi.

Dün AB merkezi Brüksel'de tarafların yaptığı toplantıda, bu ayın sonlarında doğalgaz arzı konusunda yaz paketi üzerinde bir görüşme yapılması konusunda anlaşıldığı ve Kiev'in Ukrayna'nın doğusuna, ayrılıkçıların bölgesine sevk edeceği doğalgaz için ön ödeme yapmama garantisi aldığı belirtildi.

Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı Maros Sevcovic, Avrupa piyasalarına doğalgaz akışının garanti altına alındığını ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgeleri Donetsk ve Luhansk bölgelerine yapılan doğalgaz sevkiyatının kış paketi kapsamında yapılması konusunun karmaşık bir konu olduğunu ve yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ise, Mart sonunda yeraltı depolarından yaz aylarında Ukrayana'ya doğalgaz pompalanması konusunu ele alma konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Rusya devlet enerji şirketi Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov geçtiğimiz hafta, Donbass bölgesine doğalgaz sevkiyatı meselesini, Ukrayna’ya yönelik doğalgaz tedarikinin daha istikrarlı hale getirilmesi konusunda Naftogaz ile yürütülen tartışmadan ayrı ele almaya hazır olduğunu, ancak Ukrayna’nın kış paketi anlaşması uyarınca Mart ayında tedarik edilecek doğalgaz için yeni bir ön ödemede bulunması gerektiğini ifade etmişti.

GAZPROM'DAN UKRAYNA'YA DOĞALGAZ UYARISI

Önceki ve Sonraki Haberler