1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Avrupalı şirketlerden destek istedi

Ukrayna Avrupalı şirketlerden destek istedi

Enerji Günlüğü - Ukrayna, doğalgaz depolarının doldurulmasında Avrupalı şirketlerin masrafları paylaşmasını istiyor.Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir...

Ukrayna Avrupalı şirketlerden destek istedi

Enerji Günlüğü - Ukrayna, doğalgaz depolarının doldurulmasında Avrupalı şirketlerin masrafları paylaşmasını istiyor.

Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir Demçişin, gelecek kış bir kötü durum senaryosu ile karşı karşıya kalmamak için Avrupalı şirketlerin Ukrayna'nın devasa doğalgaz depolama kapasitesini kiralayarak maliyetlerini paylaşması gerektiğini söyledi.

Demçişin, yaz ayları ve sonrasında Rusya ile yapılan anlaşmanın koşullarını yerine getirmenin zorluklarına dikkat çekerek, "Bu, içinde yer alacak herkes için ucuz bir çözüm olur. Avrupalı şirketlerin sermaye maliyeti Naftogaz'dan çok daha düşük" diye konuştu.

AYRILIKÇILAR ÖDEME YAPMAZSA DOĞALGAZI KESECEĞİM

Demçişin ayrıca, Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgeleri doğalgaz için ödeme yapmadıkları taktirde doğalgaz arzını keseceği uyarısında da bulundu. Demçişin, "Eğer ödeme yapmıyorlarsa vanaları kapatıyorum. Ayrılıkçı oldukları için değil, ödeme yapmadıkları için vanaları kapatıyorum" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın kış öncesinde 20 milyar metreküp doğal gaz depolama ihtiyacı oluyor, ancak Vladimir Demçişin 14-15 milyar metreküpün yeterli olacağını öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler