1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ucuz petrolle işsiz kalanlar!

Ucuz petrolle işsiz kalanlar!

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarının düşmesi, kara altın üreten ya da bu sektöre hizmet sunan şirketlerde çalışan onbinlerce kişiyi işsiz bıraktı.Ekonomik...

Ucuz petrolle işsiz kalanlar!

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarının düşmesi, kara altın üreten ya da bu sektöre hizmet sunan şirketlerde çalışan onbinlerce kişiyi işsiz bıraktı.

Ekonomik krizle gittikçe sertleşen ekonomik iklimden petrol şirketleri de payını almaya başladı. Dünya da petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte şirketlerde işçi çıkarma oranı yükseldi. Geçtiğimiz yıl içinde işten çıkarmalar petrol alanında yoğunluk gösteriyor.

Fortune Turkey'in haberine göre, petrol sektöründe ya da bu sektörle ilgili faaliyet gösteren şirketlerden en çok işçi çıkaranlar şöyle:

SLB: Ucuz petrol her ne kadar araba sahipleri için iyi olsa da, petrol şirketi Schlumberger’de çalışanlar için ‘işten çıkarılma’ demekti. Bu yıl 20 bin işçiyi kapıya koydu.

BHI: Petrol şirketlerine araç-gereç sağlayan Baker Hughes, bu yıl 13 bin çalışanıyla yollarını ayırdı.

HAL: Petrol yatağı servisi Halliburton, 11 bin 800 işçisini işten çıkardı.

CAT: Çin’deki ekonomik sıkıntılar ve ucuz petrolden nasibini alan Caterpillar ise bu yıl 10 bin kişiyi işten çıkardı. CAT yetkilileri, 2018’e kadar bu sayının daha da artabileceğini söylerken, Şirket, yıllık 1.5 milyar dolar da tasarruf etmeyi planlıyor.

...

Önceki ve Sonraki Haberler