1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Üç şirketli ortaklığa petrol arama ruhsat uzatımı

Üç şirketli ortaklığa petrol arama ruhsat uzatımı

Enerji Günlüğü – İstanbul ve Tekirdağ’daüç şirketin ortaklaşa sahip oldukları petrol arama ruhsatı iki yıl süre ile uzatıldı.Enerji ve Tabii...

Üç şirketli ortaklığa petrol arama ruhsat uzatımı

Enerji Günlüğü – İstanbul ve Tekirdağ’daüç şirketin ortaklaşa sahip oldukları petrol arama ruhsatı iki yıl süre ile uzatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V. Şti.’nin müştereken sahip bulundukları, İstanbul ve Tekirdağ’da bulunan toplam 49.989 hektarlık alanı kapsayan petrol arama ruhsatının süresinin ruhsat sahasında yapılan doğalgaz keşfine istinaden 13.12.2013 tarihinden itibaren iki yıl süre ile uzatılması kararını bugünkü Resmi gazete’de duyurdu.

Buna göre, Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V. Şti’nin süre uzatılmasına ilişkin başvurularının incelenmesi ardından müracatın uygunluğu tespit edilmiş ve arayıcıların arama çalışmalarını tamamlamasına imkan vermek maksadıyla, müştereken sahip bulundukları AR/TGT-PIN-CBV/4126 hak sıra numaralı petrol arama ruhsat sahasında doğalgaz keşfinde bulunulması nedeniyle, ruhsatın süresinin 13.12.2013 tarihinden itibaren 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 6/8 ve Geçici 1 inci maddeleri gereğince 13.12.2015 tarihine kadar iki yıl süre ile uzatılmasına karar verilmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler