1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Üç enerji projesi için acele kamulaştırma yapılacak

Üç enerji projesi için acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü – Üç ayrı enerji projesi için İstanbul, Tekirdağ, Şırnak ve Uşak’ta acele kamulaştırma yapılacak.Bakanlar Kurulu’nun kamulaştırma...

Üç enerji projesi için acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü – Üç ayrı enerji projesi için İstanbul, Tekirdağ, Şırnak ve Uşak’ta acele kamulaştırma yapılacak.

Bakanlar Kurulu’nun kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, “380 kV Unimar-İkitelli Enerji İletim Hattı (Mevcut Hat Yerine) Projesi”, Silopi Termik Santrali ve “154 kV Uşak OSB TM-Kışladağ TM Enerji İletim Hattı Projesi” için İstanbul, Tekirdağ, Şırnak ve Uşak’ta acele kamulaştırma yapılacak.

UNİMAR-İKİTELLİ ENERJİ İLETİM HATTI KAMULAŞTIRMALARI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “380 kV Unimar-İkitelli Enerji İletim Hattı (Mevcut Hat Yerine) Projesi” kapsamında belirlenen güzergâha isabet eden ve Marmara Ereğlisi, Silivri, Çatalca, Gaziosmanpaşa ve Küçük Çekmece’de bulunan taşınmazlar kamulaştırılacak.

SİLOPİ TERMİK SANTRALİ KAMULAŞTIRMALARI

Şırnak İlinde tesis edilecek Silopi Termik Santralinin yapımı amacıyla Şırnak ili Silopi ilçesi Selçuk ve Çalışkan köylerinde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

UŞAK OSB TM-KIŞLADAĞ TM ENERJİ İLETİM HATTI KAMULAŞTIRMALARI

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “154 kV Uşak OSB TM-Kışladağ TM Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında belirlenengüzergâha isabet eden Uşak merkez ve Ulubey ilçesinde bulunan taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler