1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkmenistan, İran`a elektrik ihracatını arttıracak

Türkmenistan, İran`a elektrik ihracatını arttıracak

Enerji Günlüğü – Türkmenistan, imzalanacak yeni anlaşma ile İran'a elektrik ihracatını 31 Aralık 2020 yılına kadar uzattı.Türkmenistan Enerji Bakanlığı'na...

Türkmenistan, İran`a elektrik ihracatını arttıracak

Enerji Günlüğü – Türkmenistan, imzalanacak yeni anlaşma ile İran'a elektrik ihracatını 31 Aralık 2020 yılına kadar uzattı.

Türkmenistan Enerji Bakanlığı'na bağlı Türkmenenergo devlet şirketi, İran'ın Tavanir şirketi ile elektrik ticareti ek sözleşme metni imzalayacak. Türkmenistan imzalanacak yeni anlaşma ile İran'a elektrik ihracatını 31 Aralık 2020 yılına kadar uzattı.

İRAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE DE ELEKTRİK ULAŞACAK

İran’da yeni çekilecek olan Mari-Meşhed ve Balkanabat-Aliabad yüksek gerilimli elektrik hatları elektrik ihracatının arttırılmasına imkan sağlayacak. Ayrıca, sözkonusu hatlar ile Türkmen elektriğinin İran üzerinden Türkiye'ye ulaştırılması da hedefleniyor.

Türkmen yönetimi, her sene yurtdışına 2,8 milyar kilovat/saat elektrik ihraç ediyor. Bu rakam toplam elektrik üretiminin yüzde 13-15 oranına tekabül ediyor. Türkmen yönetimi, Afganistan'a elektrik ihracatını arttırma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Tacikistan, Pakistan ve Kafkasya bölgesindeki ülkelere elektrik ihraç planları yapılıyor.

Türkmenistan, 2020 yılına kadar mevcut elektrik santrallerinin dışında 14 tane daha gaztürbinli elektrik santrali inşa edecek. 2020 yılında elektrik üretiminin 27,4 milyar, 2030 yılında ise 35,5 milyar kilovat/saate çıkartılması hedefleniyor.

TÜRKMENİSTAN ELEKTRİĞİ YOLDA

TÜRKMENİSTAN AFGANİSTAN'A ELEKTRİK İHRACINI ARTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler