1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye`nin ilk RES kamu ihalesi İtalyan şirketin

Türkiye`nin ilk RES kamu ihalesi İtalyan şirketin

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk rüzgar enerjisi kamu ihalesini İtalyan enerji şirketi Leitwind kazandı.İtalyan Leitner grubunun rüzgâr enerjisi sektöründe...

Türkiye`nin ilk RES kamu ihalesi İtalyan şirketin

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk rüzgar enerjisi kamu ihalesini İtalyan enerji şirketi Leitwind kazandı.

İtalyan Leitner grubunun rüzgâr enerjisi sektöründe faaliyet yürütenLeitwind şirketi, Tokat’taki kamu binalarına enerji sağlayacak olan 1MW gücünde bir rüzgar türbininin yapılmasını ve iki sene süreli bakım hizmetleri için yapılan Türkiye’nin ilk kamu ihalesini kazandı.

18 ayda hayata geçecek olan projeyle beraber Tokat bölgesindeki ikinci Leitwind LTW80 1.0MW rüzgâr enerji tesisi gerçekleşecek. Tesis, enerji tasarrufu işlevi sağlamasının yanı sıra yerel olarak yeni iş olanakları da sunacak.

Şirketin Yetkili Yöneticisi Anton Seeber Türkiye’nin Leitwind için önemli bir piyasa olduğunu belirterek, “söz konusu bu ihalenin, tüm Grup adına, Türkiye’de gösterilen büyük gayretlerin kanıtı” olduğunu ifade etmiştir. Yakın bir geçmişte gerek şehir içi ulaşım ve gerekse kayak merkezlerinde birçok teleferik ihalesi kazanmış bulunmaktayız. Ve şimdi de ikinci rüzgâr enerjisi tesisine ulaştık. Grubun farklı şirketleri arasında oluşturulan sinerjinin bu başarılarda katkısı tartışmasızdır ki, bunun sonucunda Türkiye pazarında önemli adımlar atabilmekteyiz, örneğin tesislerin bakım ve işletme hizmetleri alanlarında olduğu gibi" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler