1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Güney Kıbrıs MEB`de doğalgaz arıyor!

Türkiye Güney Kıbrıs MEB`de doğalgaz arıyor!

Enerji Günlüğü – Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi Güney Kıbrıs’ın tek taraflı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge’ye girerek doğalgaz arama...

Türkiye Güney Kıbrıs MEB`de doğalgaz arıyor!

Enerji Günlüğü – Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi Güney Kıbrıs’ın tek taraflı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge’ye girerek doğalgaz arama çalışmalarına başladı.

Güney Kıbrıs hükümeti, Türk sismolojik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin’in, beraberinde 2 destek gemisi ile birlikte Güney Kıbrıs'ın özel ekonomik bölgesine girdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Barbaros Hayrettin bugün yerel saat ile6.30'da sahaya giriş yaptı.

RUM YÖNETİMİ ALARMDA

Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi’nin Kıbrıs’ın açıklarında araştırmalara başlayacak olması Rum Yönetimi’ni alarma geçirdi. Güney Kıbrıs Devlet Başkanı Nicos Anastasiades, ulusal konseyi bugün konuyu değerlendirmek için toplantıya çağırdı. Yaşanan gelişmeleri değerlendirecek olan Ulusal Konsey, askıya alınan Kıbrıs müzakerelerinde bundan sonra atılacak adımları da ele alacak.

Barbaros Hayrettin Paşa Gemisine Birleşik Krallık idaresinde olan CebeliTarık bayraklı "Bravo Supporter" ile Türk bayraklı Deep Supporter gemisi eşlik ediyor.

Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi statüsünü "Motor gücü ile seyir halide"den "Sınırlı manevra kabiiliyetine" çevirdi. Uluslararası denizcilik literatürüne göre Barbaros'un yeni statüsü su altı kazılarına ve araştırmasına başladığı anlamına geliyor.

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakerelerden çekildiğini açıklamıştı.

Rum yetkililer bir Türk gemisinin de 20 Ekim’den itibaren bölgede çalışma sürdüreceğini açıklamıştı. Güney Kıbrıslılar bulunacak doğalgaz kaynaklarının barış anlaşmalarının ardından Türk tarafıyla paylaşılacağını iddia ediyor.

KIBRIS BARIŞ GÖRÜŞMELERİ DURDU

GÜNEY KIBRIS TÜRKİYE’NİN GÖZLEMİNDEN RAHATSIZ

Önceki ve Sonraki Haberler