1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk jetleri bir Rus uçağını düşürdü

Türk jetleri bir Rus uçağını düşürdü

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği belirtilen bir Rus uçağı Suriye sınırında düşürüldü. Olayın Türk-Rus enerji ilişkilerine...

Türk jetleri bir Rus uçağını düşürdü

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği belirtilen bir Rus uçağı Suriye sınırında düşürüldü. Olayın Türk-Rus enerji ilişkilerine olumsuz yansımasından endişe ediliyor.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Sınır ihlali yapan milliyeti bilinmeyen uçak 5 dakika içerisinde 10 ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Savasını ihlal etmiştir" denildi. Uçağa 2 Türk F-16'sının müdahale ettiği belirtildi.

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU 24 tipi Rus uçağı olduğunun tahmin edildiğini belirtildi.

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye’ye gerçekleştireceği gezinin iptal edildiği duyuruldu. Lavrov, meslektaşı Feridun Sinirlioğlu ile Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) alt organlarından Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 5. toplantısına başkanlık edecekti.

Olayla ilgili NATO ve Moskova'dan da açıklamalar beklenirken, bu durumun özellikle Türk Rus ilişkilerinde enerji başlığındaki çalışmaları da olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler