1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TURCAS`a kadınlarla güçlü yönetim ödülü

TURCAS`a kadınlarla güçlü yönetim ödülü

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol, Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri"nde...

TURCAS`a kadınlarla güçlü yönetim ödülü

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol, Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri"nde üst üste ikinci kez ödüle layık görüldü.

Turcas Petrol'ün 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’nda 2’si Bağımsız olmak üzere 3 kadın Yönetim Kurulu üyesi (Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker, Neslihan Tonbul) bulunuyor. Turcas Petrol, Bağımsız Kadın Direktörler Projesi kapsamında, Güçlendirilmiş Kadın Endeksi’nde Türkiye 2’ncisi, Cinsiyet Çeşitliliği Endeksi’nde Türkiye 3'üncüsü ve Kadın Yönetim Kurulu Üyeleri Oranı’nda Türkiye 5’incisi oldu. Şirket, halka açık enerji şirketleri arasında kadınların yönetiminde en çok söz sahibi olduğu şirket unvanını korudu.

19 Kasım 2014 Çarşamba günü Sabancı Center’da gerçekleştirilen II. Türkiye Kadın Direktörler Konferansı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Video aracılığı ileyaptığı konuşmada "Kadınlarımız ekonomik ve toplumsal hayatta hak ettikleri yeri almadıkları sürece gelişmemiz mümkün olmayacaktır" diyen Babacan, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde ekonomik atılımını sürdürebilmesi için daha fazla kadın işgücüne ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Turcas Petrol adına ödül alan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy Şirket'in bugünkü başarısında TurcasAilesi’ndeki kadınların büyük rolü bulunduğunu vugruladı. Şirkette kadın çalışan ve yöneticilere verilen değerin temelinde, dünyanın en büyük enerji şirketleriyle yapılan ortaklıkların da son derece etkili olduğunu ifade eden Aksoy, "Türkiye’deki kadın yönetici oranı dünya ortalamasına nazaran hala düşük olmasına rağmen, bize bu ödülü kazandıran değerli kadın Yönetim Kurulu üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Onların yaratıcı sinerjisi ile şirketimizi hedeflediğimiz noktadan daha ileriye taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Sabancı Üniversitesi liderliğinde geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi, kadınların yönetim kurullarındaki konumunun güçlendirilmesi ve bu sayede yönetim kurullarının daha etkin çalışmasını hedefliyor. Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi, Borsa İstanbul’a kayıtlı şirketler arasında yönetim kurulunda kadınların varlığı, komite üyelikleri, profesyonel kadın yöneticilerin varlığına göre yapılan değerlendirmelere göre belirleniyor.

Türkiye’de Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık 422 şirket arasında yapılan kapsamlı değerlendirme neticesinde, bu yıl Turcas Petrol, Türk Tuborg, Martı Otel ve Bursa Çelik ödüle layık görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler