1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Turcas HES satın alacak

Turcas HES satın alacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy, elektrikte portföy çeşitlendirmesi için özelleştirme ihalelerinden hidroelektrik santrali alabileceklerini,...

Turcas HES satın alacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy, elektrikte portföy çeşitlendirmesi için özelleştirme ihalelerinden hidroelektrik santrali alabileceklerini, jeotermal santral yatırımlarını da artıracaklarını söyledi.

DÜNYA’dan Ece Ceyhun’un haberine göre Turcas Petrol’ün iki ana operasyonel aktifi var. Biri akaryakıt sektöründe Shell&Turcas ortaklığı,diğeri de elektrik üretiminde RWE&Turcas ortaklığı. Geçen yılın ilk 9 ayında Shell&Turcas tarafında 11,5 milyar TL, RWE&Turcas tarafında ise 500 milyon TL ciro elde eden Grup, Shell&Turcas tarafında kar yazarken RWE&Turcas tarafında kambiyo ve amortisman giderlerinden zarar açıkladı.

ELEKTRİKTE PORTFÖY ÇEŞİTLENDİRECEK

Turcas CEO’su Batu Aksoy, buna rağmen elektrikte portföy çeşitlendirme yatırımlarına devam ettiklerini belirterek “Biz portföyümüze yerli ve yenilenebilir enerji yatırımları da eklemek istiyoruz. Somut gelişmelerimiz var. Aydın’da BM Holding ile ortaklaşa 18 MW kurulu güce ulaşması beklenen 70 milyon dolarlık yeni bir jeotermal projesine imza atıyoruz” dedi.

JEOTERMALİN DİNAMİKLERİ FARKLI

Jeotermalin dinamiklerinin doğalgaz elektriğinden farklı olduğunu kaydeden Aksoy “Jeotermalde devlet 10,5 dolar centlik 10 yıllık bir alım garantisi veriyor. Bu da bize güven veriyor. Konvansiyonel bir yatırım değil ama kur riski almadığınız, yerli ve yenilenebilir bir yatırım. Jeotermalde Denizli’de de ruhsatlı bir sahamız var. Orada da sondaj yapabiliriz” diye konuştu.

HES ÖZELLEŞTİRMELERİNİ TAKİP EDİYOR

Uzun zamandan beri doğalgaz santrali yatırımlarının yanına portföyü çeşitlendirmek için bir de hidro elektrik santral yatırımı ekleme arayışında olduklarını kaydeden Batu Aksoy şöyle konuştu:

“ÖİB’in yapmakta olduğu EÜAŞ’a ait HES santrallerinin özelleştirme ihalelerini yakından takip ediyoruz. İstediğimiz fiyatı bulursak, HES portföy özelleştirmelerinden 100-300 megavat pay almak ve enerji portföyümüzü ortaklıklarla beraber 1.000 megavatın üzerine çıkarmak gibi bir hedefimiz var.” 

BATU AKSOY: ENERJİ SEKTÖRÜ 2-3 YILDA ANCA TOPARLANIR

http://enerjigunlugu.net/aksoy-enerji-sektoru-2-3-yilda-anca-toparlanir_17016.html

...

Önceki ve Sonraki Haberler