1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TÜPRAŞ’a bir baskın daha

TÜPRAŞ’a bir baskın daha

Enerji Günlüğü - Maliye ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilileri Koç Grubu şirketlerinden TÜPRAŞ’ı dört ayın ardından ikinci kez denetlediler.Zaman...

TÜPRAŞ’a bir baskın daha

Enerji Günlüğü - Maliye ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilileri Koç Grubu şirketlerinden TÜPRAŞ’ı dört ayın ardından ikinci kez denetlediler.

Zaman Gazetesi'nden İsmail Altunsoy'un haberine göre, TÜPRAŞ’a ait İzmit, İzmir, Batman ve Kırıkkale rafinerilerine eş zamanlı baskınlar yapılarak tüm depo ve tanklardan numuneler alındı. EPDK’nın gizlilik içinde yürüttüğü bu denetimlerde, numunelerde öngörülen miktarda ulusal markerin bulunmaması durumunda şirket yöneticilerine hapis ve para cezası gündeme gelecek.

Maliye ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkililerinin Emniyet ekipleri gözetiminde temmuzda gerçekleştirdiği ilk denetimde alınan akaryakıt ve LPG numuneleri temiz çıkmıştı. Polisin de etkin olarak katıldığı bu baskın Gezi olaylarında protestoculara destek verdiği öne sürülen Koç Grubu yöneticilerine yönelik bir göz dağı olarak değerlendirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler