1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Tuncer: Okullarda enerji verimliliği dersleri olmalı

Tuncer: Okullarda enerji verimliliği dersleri olmalı

Enerji Günlüğü - Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, Kalkınma ile ucuz elektrik arasındaki ilişkinin bilinmediğini belirterek okullarda...

Tuncer: Okullarda enerji verimliliği dersleri olmalı

Enerji Günlüğü - Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, Kalkınma ile ucuz elektrik arasındaki ilişkinin bilinmediğini belirterek okullarda enerji verimliliği derslerinin olması gerektiğini söyledi.

II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi açılışında konuşan Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, “Kalkınma ile ucuz elektrik arasındaki ilişki maalesef bilinmiyor. Bugün Fransa’nın dünyanın 5 büyük ekonomisi arasında olmasındaki en önemli faktörlerden biri ucuz elektriğe sahip olmasıdır, yani nükleer enerji santralleridir. Bugün burada değerli hükümet yetkililerimizin huzurunda özellikle enerjinin önemi ve enerji verimliliği ile ilgili derslerin okul müfredatlarında olması gerektiğini kendilerine arz etmek isterim.” dedi.

ENERJİYE ÖDENEN BEDELLER BİLİNMİYOR

Tuncer, Türkiye’de enerjiye ödenen bedellerin çoğu kesim tarafından bilinmediğinin altını çizerek,“Ülkemizde yaşayan birçok kişi, özellikle gençlerimiz bu ülkenin ne kadar enerji ithal ettiğini, evlerimizde, iş yerlerinde yanan elektriğin hangi kaynaklardan geldiğini bilmiyor. Türkiye’nin dört bir yanında yanan elektrik için kimlerin ne bedel ödediği maalesef bilinmiyor” ifadesini kullandı.

Tuncer ayrıca, Türkiye’nin enerji ihtiyacını kesintisiz karşılaması için tüm güçleriyle destek vermeye devam edeceklerine değinerek, “Türkiye’nin kendi elektriğini tamamen kendi kaynakları ile üretebilen bir ülke olmasını istiyoruz. Türk sanayisi önderliğinde bir nükleer enerji santralinin yapılması için global nükleer sanayi oyunları ile yerel firmalarımızı bir araya getirmek istiyoruz ve bunun için bu zirveyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler