1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tunçbilek`te kömür işçileri greve gitti

Tunçbilek`te kömür işçileri greve gitti

Enerji Günlüğü – Kütahya Tunçbilek’teki Park Teknik Elektrik Madencilik şirketinde çalışan 200'e yakın işçi greve başladı.Kütahya'nın Tavşanlı...

Tunçbilek`te kömür işçileri greve gitti

Enerji Günlüğü – Kütahya Tunçbilek’teki Park Teknik Elektrik Madencilik şirketinde çalışan 200'e yakın işçi greve başladı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki Park Teknik Elektrik Madencilik şirketinde çalışan 200'e yakın işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine greve çıktı.

İşçiler, Türkiye Maden İş Sendikası'nın hazırladığı 'Bu iş yerinde grev vardır' yazılı pankartı Park Teknik Elektrik Madencilik şirketinin girişine astı.

İşveren ile bağlı oldukları sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle greve çıktıklarını belirten işçiler, 'Biz kimseye zarara uğratmak istemiyoruz. Bizim amacımız hakkımız olanı almak. Bugün burada yaklaşık 10 yıl çalışan arkadaşlar var ve ilk grev kararımız bu. Bizler insanca yaşamak istiyoruz, öldükten sonra madenci şehidi diye anılmak istemiyoruz. Net ele geçen en iyi para 1300 Lira. Bununla yaşamak mümkün mü? Yetkililer ellerini cüzdanlarına değil vicdanlarına koysun. Ocak ayından bu yana maaş artışı bekliyoruz. Bin Lira altında çalışan çok arkadaşımız var. Yer üstünde temiz havada çalışan bu parayı alıyor. Biz yer altında suni hava ile bu parayı alıyoruz. Hükümet diyor ki madencinin kaderinde bu, biz de biliyoruz kaderde olduğunu. Bu can bu bedenden çıkacaksa buna değmeli. Türkiye'de en az maaş alan işçi Kütahya bölgesinde. Kimse de unutmasın ki oradan çıkan kömür bedava değil, bedelini 301 kişi ile Soma ödemiştir. Ölmeden önce saygı görmek istiyoruz, öldükten sonra değil.' şeklinde konuştular. 

Önceki ve Sonraki Haberler