1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TransCanada yeni bir petrol hattı kurmak istiyor

TransCanada yeni bir petrol hattı kurmak istiyor

Enerji Günlüğü - TransCanada yeni bir boru hattı için ABD'den izin istedi.Keystone XL boru hattı projesinin sahibi ve Kanada'nın enerji devi konumundaki...

TransCanada yeni bir petrol hattı kurmak istiyor

Enerji Günlüğü - TransCanada yeni bir boru hattı için ABD'den izin istedi.

Keystone XL boru hattı projesinin sahibi ve Kanada'nın enerji devi konumundaki TransCanada, ABD hükümetinden yeni ve farklı bir boru hattı için Çarşamba günü izin istedi.

Şirket sözcüsünün verdiği bilgiye göre, Amerika-Kanada arasında inşa edilecek Enerji Doğu Boru Hattı 200 mil uzunluğunda olacak ve 600 milyon dolara malolacak. Projenin Kuzey Amerika'nın enerji güvenliği ve bağımsızlığına büyük katkı sunacağı vurgusu yapılıyor.

Boru hattı ile Kanada'da Doğu sahili boyunca yaklaşık 3 bin millik alanda bulunan rafineri ve limanlara günde 1.1 milyon varilin üzerinde petrol ulaştırılmasına katkı sağlanacak.

Kuzey Dakota'dan günde 300 bin varilin üzerinde ham petrol Saskatchewan'a, oradan da bu petrolün yaklaşık 70 bin varili TransCanada'nın planladığı Enerji Doğu Boru Hattı'na aktarılacak.

Şirket, yaklaşık yedi yıldır Keystone XL boru hattı projesinin ertelenmesine rağmen boru hattı projelerinden vazgeçmeyeceğine de özel vurgu yaptı. Kanada'nın Alberta ile ABD'nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen "Keystone XL" petrol boru hattının yapılmasını ABD Başkanı Barack Obama Şubat ayında veto etmişti.

OBAMA'DAN KEYSTONE XL BORU HATTINA VETO

Önceki ve Sonraki Haberler