1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPIC Güneydoğu`da 350 işçiyi işten çıkaracak

TPIC Güneydoğu`da 350 işçiyi işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - TPIC, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman'daki bazı petrol sahalarına çalışan ve geçici işçi statüsünde bulunan 350 işçinin iş akitlerini...

TPIC Güneydoğu`da 350 işçiyi işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - TPIC, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman'daki bazı petrol sahalarına çalışan ve geçici işçi statüsünde bulunan 350 işçinin iş akitlerini 30 Haziran'dan itibaren fesh edeceğini açıkladı.

Botaş'a bağlı yurt içi ve yurt dışında petrol arayan, Turkısh Petroleum International Company (TPIC), geçen Aralık ayında bazı petrol arama kuyularında bekleme sürecine geçip, çalışan personelin de maaşlarının 6 ay boyuncu asgari ücret üzerinden ödemesinin ardından, Haziran sonu itibariyle 50 işçinin işten çıkarılmasına karar verdi.

İŞÇİLER KARARA TEPKİLİ

İşçiler kendilerine 2015 yılı sonuna kadar çalıştırma sözü verildiğini ifade ederek karara tepki gösterdi. Yaklaşık 70 işçi Batı ve Raman petrol arama bölgesindeki iki kuyuya giderek nöbet tutmaya başlarken, Diyarbakır'in Eğil İlçesi karayolunda bulunan Kurkan petrol arama kuyusunda da yaklaşık 25 sondaj işçisi iş durdurma eylemi gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler